תגידו, יש יותר טוב מחמין בשבת כזאת גשומה? אמנם הוא מתאים לכל ימות השנה, אבל חמין ללא ספק, הוא תבשיל אהוב במיוחד בימים קרים. בטח כשמדובר בשבת. על פי סקר שנערך על-ידי מכון המחקר שילוב I²R עבור "טעם הטבע" של קבוצת שטראוס, בקרב מדגם מייצג של האוכלוסייה היהודית דוברת העברית, בו השתתפו 500 משיבים בגילאי 18-70, נמצא כי 51% טוענים שהחמין נתפס כמתאים ביותר לאכילה בשבת חורפית, שלאחריו המאכלים המועדפים בשבת חורפית הם מרק ותבשיל בשר. מפליא שהג'חנון התימני זכה רק ב-7% מהקולות שמעדיפים לאכול אותו בשבת חורפית על פני יתר המאכלים. 18% אוכלים חמין גם בעונת הקיץ, יותר צעירים ממבוגרים.
עוד עולה מהסקר כי 70% מאוכלי החמין, אוכלים חמין לפחות פעם בחודש, וכמו כן, 66% מעדיפים לבשל את הרכיבים בסיר אחד ללא הפרדת שקיות, ולא יוותרו על שעועית, תפוחי אדמה ובשר בקר בתבשיל החמין שלהם, בעוד 16% מעדיפים חמין מפורק, כלומר סיר שבו כל מרכיב מבושל בשקית נפרדת, ולמעלה מ-70% מוותרים על האורז מבין רכיבי החמין הקלאסיים. המתכון שלפניכם הפעם אינו מכיל בשר, וגם לא אורז, זוהי גרסה מהירה לחמין צמחוני ואהוב, שמכינים תוך שעה בלבד. בלי להשרות את הקטניות, בלי סיר לחץ ובלי שלבים מסובכים.
ניתן להעביר את החמין הצמחוני לבישול למשך הלילה בתנור בטמפרטורה של 100 מעלות. במקרה הזה חשוב מאוד לוודא, שהמים בגובה כפול מהמצרכים. בנוסף ניתן להוסיף לחמין הצמחוני גם רבעי בטטה, גזר קצוץ, חיטה ועוד תוספות אהובות.