הביסקוטי הן עוגיות איטלקיות שמקורן בעיר פראטו שבטוסקנה וידועות גם בשם קנטוצ'יני. משמעות המילה "ביסקוטי" באיטלקית היא ״אפוי פעמים״ ואת העוגייה הזו אכן אופים פעמיים, אך אל תטעו לחשוב שהיא מסובכת להכנה כי ההפך הוא הנכון. המתכון הוא פשוט מאד וגמיש ביותר. ניתן לשחק עם המרכיבים, להפחית את כמות סוכר, לשלב קמח מלא, ולהטמין בתערובת כל מה שאוהבים: שוקולד, אגוזים, פקאנים מסוכרים, וכמובן כל הפירות היבשים שיש לכם בבית.
האפייה הכפולה מקנה לעוגייה את המרקם והטעם המיוחדים לה, ויש הטוענים שגם חיי מדף ארוכים יותר, כי ככל שהיא יבשה יותר - היא גם טעימה יותר. את המתכון שלפניכם קיבלנו מהקונדיטורית של רשת קפה ביגה, שרית גז, אותו היא שידרגה בפירות יבשים, אגוזים ושקדים באווירת החג. הן מושלמות לט"ו בשבט ולכל ימות השנה.