פריחת השקד במרוקו: חלב שקדים ומאפה מרוקאי מתוק

מחר הוא יום השקד הבינלאומי. מנובמבר ועד פברואר עץ השקד הערום מצוי בתרדמת חורף וכעת פריחתו בשיאה. לי שנהב, מומחית טיולי בוטיק למרוקו נידבה לנו מתכונים אותנטיים נהדרים עם שקדים מתוקים

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מאפה מרוקאי מתוק עם שקדים באדיבות לי שנהב
מאפה מרוקאי מתוק עם שקדים באדיבות לי שנהב | צילום: יחצ
3
גלריה

עץ השקד מתאפיין בכך שפריחתו מקדימה את כל שאר העצים, ודווקא בתקופה זו של החורף, כשהשמיים אפורים, וגם אנחנו קצת, ניצני השקד מאירים בוורוד ולבן את הנוף הקודרני של החורף. האם זה לא הדבר שכולנו זקוקים לו עכשיו?

פריחת השקד מתחילה בפברואר ושיאה בחודש מרץ אז מתכסים המטעים בפריחה לבנה-ורודה מרהיבה. בעונה זו הטיול במטעים הוא חוויה מרשימה. ממרץ מופיע הפרי ומתחיל לגדול וביוני מגיע לשיא גודלו. השימוש בשקדים נרחב בכל תחומי המזון והמשקאות. שקדים נוכחים הלכה למעשה בכל אחת ממנות וארוחות החג והיומיום. כרכיב מעשיר או קישוטי, טבעי או קלוי קלות, פרוס או טחון, לאפיה, בישול, סלטים, מרקים או תוספות.

פריחת השקדיה
פריחת השקדיה | צילום: יונתן זינדל פלאש 90

השקד הוא מרכיב חשוב במסורת הקונדיטורית במערב אירופה. המטבח האוסטרי משתמש בקמח וקרם שקדים לעוגות ובצק עוגות ועוגיות. הצרפתים משדרגים את קרואסון החמאה בקרם שקדים ובסיציליה גאים במרציפן משקד מקומי. במטבח המרוקאי משתמשים בטחינת שקדים (בתוספת שמן ארגן ודבש) כממרח ובמשקה שקדים כתחליף לחלב ניגר.

בתקופה זו של פריחת השקד (בחודש פברואר) בכפר הידוע במרוקו תפראווט (Tafraout) בו נמצאת היצרנית הגדולה ביותר של שקדים במרוקו, נערך פסטיבל שנתי הנחשב למורשת טבעית ותרבותית. העצים בשיא פריחתם, ובעיירה נערכים ברחובות ריקודים מסורתיים, פולקלוריים ברבריים, ודוכני מזון מגישים מאכלים מסורתיים וטעימים המבוססים על שקדים וכמובן כוס תה נענע ליד. לי שנהב, מומחית מרוקו, בעלת MOROCOO DYALEE טיולי בוטיק למרוקו מביאה לנו משם מתכונים קלים להכנה.

מאפה מרוקאי מתוק מצופה דבש וממולא בשקדים

מאפה ביתי קרנאנצ'י מבחוץ ורך וטעים מבפנים - עם מי תפוז וקינמון ומגישים אותו באירועים מיוחדים לצד כוס תה. מספר שלבים מעורבים בהכנתו אך שווים את המאמץ.

משקה חלב שקדים מתוק בסגנון מרוקאי עם תפוזים וקינמון
משקה חלב שקדים מתוק בסגנון מרוקאי עם תפוזים וקינמון | צילום: יחצ

משקה חלב שקדים מתוק בסגנון מרוקאי עם תפוזים וקינמון

תגיות:
מתכונים
/
שקדים
/
מרוקו
/
ט"ו בשבט
/
אוכל מרוקאי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף