כשמדברים על מנהגי האוכל בט"ו בשבט, כריכים הם ככל הנראה לא מה שיקפוץ לראש במחשבה הראשונה. אבל האמת היא שכריכים הם המזון הקל ביותר לנשיאה ולאכילה מחוץ לבית ובנוסף, הם גם אהובים על כל הגילאים ואפשר לציין אפילו איתם את ט"ו בשבט בדרכים בריאות, יצירתיות וצבעוניות להפליא.
כדי שכריך יהיה משביע ומאוזן, עליו להכיל את רב אבות המזון: פחמימות מלאות, חלבונים דלי שומן, שומנים בריאים, וירקות כמקור לוויטמינים ומינרלים. אבל יש עוד אפשרות מפתיעה ולא שגרתית לשלב ויטמינים ומינרלים בכריך במקום הירקות והיא – הפירות!
לשדרוג נוסף של הטעמים ותוספת של שמנים טובים אפשר לפזר בכריכים מעט אגוזים שקדים או גרעינים לא קלויים. הם לא יוסיפו רק שומנים בריאים אלא גם מרקם פריך ומעניין בכל נגיסה.