במיוחד לט"ו בשבט: שדרגו את הכריך שלכם עם פירות

ט"ו בשבט זו הזדמנות מצוינת לצאת משגרת הכריכים הרגילה שלנו. רות אבירי עם רעיונות לסנדויצ'ים צבעוניים וחגיגיים בשילוב פירות ואגוזים, וגם מתכון לממרח תמרים שתוכלו להכין בבית בקלות

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
טוסט ריינבו. צבעוניות פירותית. באדיבות אנג'ל
טוסט ריינבו. צבעוניות פירותית. באדיבות אנג'ל | צילום: סטודיו open
3
גלריה

כשמדברים על מנהגי האוכל בט"ו בשבט, כריכים הם ככל הנראה לא מה שיקפוץ לראש במחשבה הראשונה. אבל האמת היא שכריכים הם המזון הקל ביותר לנשיאה ולאכילה מחוץ לבית ובנוסף, הם גם אהובים על כל הגילאים ואפשר לציין אפילו איתם את ט"ו בשבט בדרכים בריאות, יצירתיות וצבעוניות להפליא.

כדי שכריך יהיה משביע ומאוזן, עליו להכיל את רב אבות המזון: פחמימות מלאות, חלבונים דלי שומן, שומנים בריאים, וירקות כמקור לוויטמינים ומינרלים. אבל יש עוד אפשרות מפתיעה ולא שגרתית לשלב ויטמינים ומינרלים בכריך במקום הירקות והיא – הפירות!

רות אבירי
רות אבירי | צילום: כפיר זיו

לשדרוג נוסף של הטעמים ותוספת של שמנים טובים אפשר לפזר בכריכים מעט אגוזים שקדים או גרעינים לא קלויים. הם לא יוסיפו רק שומנים בריאים אלא גם מרקם פריך ומעניין בכל נגיסה.

טוסט ריינבו

תמרים
תמרים | צילום: אינגאימג'

לכבוד ט"ו בשבט: כך תכינו ממרח תמרים תוצרת בית

תגיות:
ילדים
/
ממרחים
/
תמרים
/
פירות
/
ט"ו בשבט
/
כריכים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף