אני מנהלת סוג של רומן עם לחמי מחמצת. מלחם אחד לשני למדתי והבנתי גם את העיקרון של עיצוב וציור על לחם. זה התחיל בחיתוך קל בצד הכיכר לפני האפייה. התוצאה הפתיעה אותי מאוד. בלחמים הבאים הוספתי חיתוכים ישרים ואלכסוניים על הבצק. אלו לא היו עיצובים מיוחדים, ובכל זאת הם נתנו תוצאה מעניינת.
ככל שהשבועות חלפו, השתפרתי בטכניקות הציור על הלחמים שאותם הכנתי. לצד האפייה התחלתי לגלוש באתרים העוסקים באפייה ועקבתי אחרי אופי לחם מאסטרים מוכשרים מרחבי העולם. הופנטתי והתאהבתי. מהתגובות של הסובבים אותי הבנתי את החשש מאפייה. כמה מחברותיי ממש נרתעות ולא מאמינות שהן יוכלו להצליח לאפות כמוני. אני מאמינה שכולם יכולים, צריך רק להעז.
השבוע בחרתי להציע לכם להכין לחם מחמצת נהדר, שאותו תאפו בסיר ברזל ולא על אבן שמוט, מה שיבטיח את התפיחה ואת שימור צורתו. השתמשו בסלסילת התפחה שלה חריצי אוורור, אשר יקנו טקסטורה לבצק, צרו חיתוך קל בצד הכיכר לפני האפייה, ותופתעו מהמראה בסופה. החיתוך מונע את התפוצצות הלחם בזמן האפייה. צריך לבצע אותו ביד בוטחת ובחריצה עמוקה. יש לחתוך במשיכה אחידה, בלי עצירה, אחרת נוצרים בקעים ופיצוצים שנראים בשעת האפייה.
בתום הכנת הלחם אני מכינה מגש אנטיפסטי צבעוני ועשיר, שתפקידו לעורר את החך לקראת יתר המטעמים שיוגשו בארוחה. אל התנור נכנסים לקלייה שלל ירקות שנמצאים במקרר: דלעת, בטטה, קישואים. לפעמים יהיו אלו פרוסות חציל ופלפלים בשלל צבעים. אני מסדרת את הירקות על מגש או תבנית, מתבלת בשום, בזיליקום ושמן זית ומגישה עם פרוסת לחם מחמצת מושלמת ומבחר תוספות ומטבלים, שמשלימים את כל הטוב הזה.
השבוע בחרתי להציע לכם גם עוף עם ירקות ורוטב פיקנטי נפלא. לפעמים אני משנה ומגוונת את המנה בהתאם למצרכים שנמצאים אצלי במקרר. הצלחת המנה תלויה בבישול הממושך בתנור. היות שהמנה דורשת בילוי ממושך בתנור, אני נוהגת לסיים את אפיית הלחם והאנטיפסטי ומיד מכניסה לתנור את התבנית עם נתחי העוף והירקות ונותנת להם ליהנות מהחום, מה שהופך את העוף לקריספי ואת תפוחי האדמה לרכים ונימוחים במיוחד.
מעבירים לתבנית אפייה רחבה, כזו שתכיל בנוחות את הירקות ואת נתחי העוף. מכסים את התבנית בנייר אפייה, דוחסים אותו היטב לצדי התבנית. מעל מניחים רדיד אלומיניום וסוגרים היטב.