היכונו להתאהב: ורניקי מהמטבח האוקראיני

מזמן לא ראינו סרט קולנוע כל כך כובש בפשטותו וביופיו כמו "טעם החופש" שהזכיר לנו איך חלומות באמת מתגשמים וגרם לנו לרוץ ללמוד איך להכין ורניקי. לא תאמינו כמה זה פשוט ומופלא

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
כרזת הסרט "טעם החופש"
כרזת הסרט "טעם החופש" | צילום: יחצ
4
גלריה
ורניקי תפוחי אדמה מהמטבח האוקראיני
ורניקי תפוחי אדמה מהמטבח האוקראיני | צילום: יחצ
מתוך הסרט ''טעם החופש''
מתוך הסרט ''טעם החופש'' | צילום: יחצ

הכל מתחיל להשתנות כשהיא מגלה במקרה ספר מתכונים עתיק וקסום מ-1929, של אולגה פרנקו, שהוא אגב, ספר אמיתי לגמרי ופרנקו היא לאוקראינים כמו רות סירקיס לישראלים. ואריה מתמסרת לגילוי חדש של המטבח האוקראיני, ובכך מרחיבה את גבולות הטעם והבישול. מתוחכם ומעודן – "טעם החופש" מציג עולמות גורמה של המטבח האוקראיני, ומה שבטוח הוא שתצאו ממנו רעבים. אל תחמיצו את ההזדמנות לגלות ולהתאהב מחדש במטבח הזה, שהוא הרבה מעבר לבורשט, וגם להזכר אולי בשורשים שלכם. אני רצתי לחפש מתכון לורניקי, והנה הוא לפניכם:

מתכון לורניקי מתוך ספר המתכונים של אולגה פרנקו

ורניקי הם כיסוני בצק ממולאים שמקורם במטבח האוקראיני, המזכירים במידה רבה את הקרפעלך המוכר לנו היטב מהמטבח היהודי-אשכנזי. יש שיגידו שזה בעצם אותו דבר, ויש שיגידו שגם רביולי הם בעצם ורניקי. אנחנו פחות מתווכחים על טעם וריח, במיוחד כשהם כל כך טובים, ולא אכפת לנו איך תקראו להם - העיקר שתכינו ותכבדו גם אותנו.

לא רק בורשט. ורניקי אוקראיני
לא רק בורשט. ורניקי אוקראיני | צילום: יחצ
תגיות:
בישול
/
אוכל
/
קולנוע
/
הונגריה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף