נמאס ממשלוחי המנות המסורתיים? כך תחדשו ותפתיעו את קרוביכם

עם תחילתו של חג הפורים, הדיאטנית עדינה בכר סידרה כמה המלצות שיוכלו לסייע לכם בהכנת משלוחי המנות, שלא מסתמכים רק על חטיפים ומתוקים שונים. כיצד תעשו זאת? מסתבר שזה הרבה יותר קל ממה שחשבתם

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
משלוח מנות מיי באנדלס
משלוח מנות מיי באנדלס | צילום: יח"צ
3
גלריה

אם בעבר משלוח המנות האולטימטיבי כלל חטיפים, סוכריות, דברי מתיקה ושאר מזונות מעובדים וממכרים, היום אנחנו מנסים להיות במקום אחר ולהתחשב במקבל המשלוח. רבים מאיתנו מתמודדים עם בעיות משקל, סוכרת, יתר לחץ דם ועודף שומנים בדם. וגם לילדים החמודים יועיל לקבל משלוח בריא.

אין ספק שחג פורים מלווה בדברי מתיקה רבים ובין שלל ההכנות לחג ובחירת התחפושת אנחנו מצווים להכנת משלוח המנות וחלוקה ליקירנו.  איך תרכיבו משלוח מנות בריא? וגם שלושה מתכונים קלים וטעימים שתוכלו לצרף לתוך המארז המנצח שלכם.

אגוזים- טובים לאיזון לחץ דם, למערכת עיכול בריאה וליצירת שובע. הם מכילים שומן בריא, סיבים תזונתיים, מינרלים (מגנזיום, סידן ואשלגן), ויטמין E וחלבון העשיר בחומצה אמינית ארגינין. ארגינין היא חומר מוצא לחומצה ניטרית –NO, התורמת להרחבת כלי דם ולהורדת לחץ הדם.

אגוזים
אגוזים | צילום: אינג'אימג'

תה ירוק- מחקרים מראים קשר בין צריכת תה ירוק לבין שיפור הכבד השומני, שיפור תפקוד קוגניטיבי ואף ירידה במשקל.

קפה- מכיל נוגדי חמצון חזקים- פוליפנולים אשר מונעים תהליכי הזדקנות ומשפרים את תפקוד המוח, הכבד והלב.

שוקולד מריר-הפלבנואידים בשוקולד מגנים על הלב והוא אחד המזונות שמסייעים בהורדת לחץ הדם. הוא משפר את מצב הרוח ואף משפר את הרגישות לאינסולין ומפחית את הסיכון לסוכרת

שמן זית- המאפיין המרכזי של התזונה הים תיכונית שיש לו השפעה מיטיבה על הכולסטרול. מכיל פוליפנולים המשפיעים לטובה על המוח ועל הלב. השומן שבו תורם לתחושת שובע ולמיתון עליית הסוכר בדם לאחר ארוחה.

יין אדום- היין האדום מכיל רזברטרול, נוגד חמצון חזק ביותר. נמצא במחקרים שהוא נקשר

ל-DNA ומונע מוטציות ובכך מגן עלינו מפני מחלות סרטניות. הוא משפיע לטובה על רמות הסוכר שלנו (זהירות למי שנוטל אינסולין) ומעלה את הכולסטרול הטוב. שתייה מתונה מגנה מפני מחלות לב.

חמאת בוטנים טבעית- מכילה טריפטופן- חומצה אמינית שמסייעת להפחתת מתח ומעודדת שינה. (היא משמשת ליצירת סרוטונין ומלטונין, שני חומרים שמשפרים את מצב הרוח ומעודדים שינה), היא גורמת לשובע בגלל תכולת השומן הגבוהה שבה.

חומץ תפוחים-החומצה האצטית שבחומץ גורמת להאטת ריקון הקיבה ולכן לשובע ולמיתון הספיגה של הפחמימות לדם. כמו כן חומץ עשוי לסייע במקרים של צרבת כיוון שהוא גורם לסגירת השסתום שבין הקיבה לושט. הוא מכיל חומצה כלורוגנית אשר מונעת חמצון חלקיקי ה-LDL.  (הכולסטרול הרע)

עציץ של עשבי תיבול כמו למשל נענע, בזיליקום, טימין או רוזמרין. -הם עשירים במינרלים, ויטמינים, נוגדי חמצון, חומרים אנטיבקטריאלים, אנטי דלקתיים ואנטי פטריתיים ומוסיפים עושר של טעמים למאכלים שלנו.

פורים, ירושלים
פורים, ירושלים | צילום: אריק מרמור פלאש 90

לפניכם מתכון קטוגני מושלם (משפחה, חברים, שכנים, מטופלים ומטפלים אהבו)

20 יחידות 110 קלוריות 1 גרם פחמימה 2 גרם סיבים 10 גרם שומן ו-3 גרם חלבון ליחידה.

• 2 כוסות קמח שקדים

• 1/4 כוס ממתיק (סטיביה או אריתריתול)

• 1/4 כפית מלח

• כפית גרידת לימון

• 1 ביצה גדולה

• 21/2 כפות חמאה מומסת

• 1/2 כפית תמצית וניל

• לערבב את החומרים היבשים,

·  להוסיף את הרטובים.

·  ללוש לבצק אחיד.

· לרדד בין שני ניירות אפייה.

· ליצור עיגולים (עם טבעת או עם כוס אספרסו).

• 6 כפות פרג

• 2 כפות צ׳יה

• 3 כפות ממתיק

• 1/2 כוס שמנת להקצפה

• כפית גרידת תפוז

• לחמם את השמנת עם הפרג, הצ'יה ויתר החומרים עד שכל הנוזלים נספגים.

• למלא כל עיגול במילוי,

· לקפל את הקצוות ליצירת משולש

· להדק את השוליים

·לאפות ב-180 מעלות 15 דקות בתנור שחומם מראש.

20 מנות

125 קלוריות | 2 גרם פחמימות | 1 גרם סיבים | 2 גרם חלבון | 12 גרם שומן

פתיתי קוקוס

·  משטחים בתבנית חד פעמית את חמאת הבוטנים ומקפיאים כשעה.

·  מערבבים היטב את המרכיבים לבצק העוגיות,

· משטחים בתבנית,

· אופים ב-180 מעלות 12-13 דקות ומצננים.

· מפוררים את העוגיות (משאירים קצת חלקים לא מפוררים).ממיסים את השוקולד עם החמאה.ממיסים את הקקאו במים, מוסיפים לשוקולד ומערבבים.חותכים לקוביות את חמאת הבוטנים ומוסיפים לתערובת.יוצרים כדורים מצפים בקוקוס ומקררים.

25 מנות (כל מנה=30 גרם, כ-2 כפות) | קרדיט לדיאטנית מאיה חצור

185 קלוריות, 5 גרם פחמימות, 2.5 גרם סיבים, 6.5 גרם חלבון ו-15.5 גרם שומן

1/2 כוס בוטנים לא קלויים

1/2 כוס שקדים גרוסים

1/2 כוס גרעיני דלעת

1/2 כוס גרעיני חמניה

1 כוס אגוזי לוז

1/2 כוס אגוזי פקאן

1/2 כוס אגוזי מלך

רכיבים לרוטב:

2 כפיות צ'ילי יבש

3-5 כפות רוטב סויה

3 כפות חמאת בוטנים טבעית

·  מחממים תנור ל-150 מעלות.

·  בקערה גדולה מערבבים את הרכיבים היבשים.

·  מרסקים קלות בעזרת מערוך.

·  בקערה קטנה מערבבים את מרכיבי הרוטב (התערובת צריכה לצאת סמיכה אך לא מוצקה מדי. אם מוצקה, להוסיף עוד סויה).

·  מוסיפים את הרוטב לקערה הגדולה ומערבבים.

·  משטחים על תבנית עם נייר אפייה ואופים 15 דקות.

·  מוציאים מהתנור, מערבבים קלות, משטחים חזרה.

·  אופים עוד 15 דקות.

· מוציאים מהתנור ומצננים.

· מאחסנים בצנצנת אטומה. (ונזהרים לא לנשנש בעמידה ישר מהצנצנת, אלא להוסיף ליוגורט או לסלט).

תגיות:
אוכל
/
פורים
/
פורים 2024
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף