בהמון מתכונים עושים שימוש בפתיתי קוקוס. אלו פתיתים נפלאים שמשלבים בתוך עוגות שונות או בהכנת בצק לעוגיות, או שמשתמשים בהם כדי לעטוף את העוגות או לחבק ולצפות את העוגיות ותפקידם הוא להדגיש ולחדד את טעם העוגייה ולתת לה מרקם נוסף.
אפשר לקלות בתנור או על מחבת רחבה את פתיתי הקוקוס ולהשתמש בהם לקישוט. הגוון המתקבל מקנה צבעוניות וטעם מעושן ונפלא.
את פתיתי הקוקוס אפשר לשמור במקפיא. אם השתמשתם בפתיתי הקוקוס לציפוי ולפיזור על עוגיות ונותרות שאריות של פתיתים אפשר לאסוף ולרכז אותם ולהשתמש בהם להכנת כדורי שוקולד בעיסה ו/או בציפוי הכדורים.