אצלנו בבית קוראים לזה בכלל בורמלוס: ממלאים את המצות בפירה תפוחי אדמה מתובל, מגלגלים ומטגנים בשמן. מגישים לצד ביצה קשה וירקות, ובלי זה אני לא שורדת את פסח. מרבית האנשים קוראים לזה מצה בריי או מצה ברייט, ולאחרונה גיליתי שילדים אוהבים לקרוא לזה מצה-בצה.
הדרך הכי פשוטה להכנת מצה בריי דומה להכנת חביתה. טורפים ביצה בקערה, מוסיפים לבלילה מעט מים או חלב, ולתוכה מפוררים מצה. את התערובת יוצקים למחבת משומנת בשמן או חמאה ומזהיבים משני הצדדים. אפשר להוסיף עשבי תיבול, גבינה צהובה, גבינת פטה מלוחה, פטריות, בצל, וכל דבר שאתם אוהבים, ולהכין ממש פריטטה. כאמור היחס הוא על כל מצה - ביצה. אם אתם מכינים פריטטה משפחתית עם 5 ביצים - רסקו 5 מצות בהתאמה. ולא לשכוח לתבל במלח ופלפל.
"מצה מצופה שוקולד מכילה 200 קלוריות ליחידה. אז אם אתם מאלו שמחכים לפסח רק בגלל המצה עם השוקולד – אולי כדאי להעדיף מצה כזו, שכבר ארגנו לכם עליה את השוקולד. אחרת, כשאתם מורחים שוקולד לבד על המצה, זה יכול להגיע בקלות ל-400 קלוריות ויותר. אבל – היזהרו, כשפותחים את החבילה אפשר לאכול עוד מצה ועוד אחת בלי להתאמץ ובלי להיות מודעים לכמה בעצם אכלתם. אז – קחו אחת, ולפני שאתם אוכלים – סיגרו את החבילה בחזרה. שלא תתפתו. אכילת מצות היא אחד ממנהגי החג החשובים יותר של פסח. אם נבחר בחוכמה אפשר ליהנות ממנהג זה ומאווירת החג גם ללא צבירה עודפת של קלוריות ושומן". והנה אפילו מתכון למצה בריי מתוק: