אומנם שבועות מאחורינו, אבל אני בטוחה שנשארו לכם שאריות גבינה במקרר, כך שחשבתי שיהיה נחמד לשלבן בהכנת רביולי מהמטבח האיטלקי.
המתכון לרביולי די פשוט וקל. אפשר, כמובן לקנות בצק מוכן, אך הכי טעים ומיוחד להכין בצק ביתי טרי וליהנות מהאיכויות שלו. להכנת הבצק משתמשים בקמח חיטת דורום העשיר בחלבון. לאחר הלישה מתקבל בצק קשה, המקובל בשימוש בפסטות. אפשר לשלב קמח דורום עם קמח אחר, במקרה כזה מערבבים בין שני הקמחים ביחס שווה.
אם הבצק לח מדי מוסיפים עוד קמח. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים כמה טיפות מים ולשים היטב. נותנים לבצק לנוח עטוף בניילון נצמד במקרר.
על מנת לקבל בצק אלסטי ועמיד, יש לרדד אותו היטב. מאחר שהבצק המתקבל מעט קשה, רצוי להצטייד במכונת פסטה שתעזור ברידודו. בצק דק הוא האופטימלי להכנת רביולי, לכן בעת רידוד הבצק ודאו כי הגעתם לעובי הדק ביותר שניתן.
מניחים את מלית הגבינה ברווחים על עלה הבצק וסוגרים בעלה בצק נוסף. מקפידים על הידוק כך שלא יישארו כיסי אוויר בין עלי הפסטה, אשר עלולים להתפוצץ בזמן הבישול. לוחצים בעזרת האצבעות סביב המלית ומהדקים. חורצים או חותכים את הצורה הרצויה ומסדרים את הרביולי זה ליד זה. מכסים במגבת. אפשר להקפיא את הרביולי עטוף היטב בניילון נצמד.
בהכנת הרביולי אתם יכולים לשלב גוונים, צבעים, טעמים וצורות, מה שהופך את הגשת הרביולי לחגיגה של טעם וצבע. אפשר לתבל את הבצק בתבלינים יבשים או בעשבי תיבול מבלי לשנות את יחס הנוזלים, ואפשר לצבוע את הבצק ולקבל גוונים מעניינים. לקבלת פסטה כתומה, למשל, מוסיפים כף וחצי מחית פלפלים אדומים קלויים טחונים במעבד מזון. במקרה זה יש להוריד מכמות הביצים. לקבלת פסטה ירוקה מוסיפים 100 גרם תרד חלוט, מסונן וטחון; ולקבלת פסטה סגולה מוסיפים כף וחצי סלק מבושל וטחון. גם בשני מקרים אלו יש להוריד מכמות הביצים. לקבלת פסטה אדומה מפחיתים ביצה אחת ומוסיפים 100 גרם מחית רסק עגבניות; ולקבלת פסטה צהובה מוסיפים מעט כורכום טחון טרי.
בחרתי להציע לכם מתכון אחד לבצק רביולי וסוגים שונים של מליות ורטבים. בחרו את השילוב המועדף עליכם.
מחלקים את הבצק למספר חלקים ומרדדים כל חלק באמצעות מכונת פסטה, עובי MAX. מרדדים, מוציאים, מקפלים ומרדדים מהצד השני. חוזרים על הפעולה שלוש פעמים, עד שהבצק גמיש ומרקמו חלק. אם הבצק נקרע, מקפלים אותו ומעבירים בשנית.
מעבירים את הבצק במכונה לפי הסדר הבא: 3־5־7־9. לאחר שמקבלים פס ישר וכמה שיותר רחב, מעבירים שוב במכונה, עד לקבלת עלה בצק דק וחלק. יש להיזהר שהבצק לא ייקרע תוך כדי הרידוד. במידת הצורך אפשר לקמח אותו מעט.
מסדרים את עלה הבצק המרודד על שולחן עבודה מקומח קלות ומניחים מהמלית הנבחרת בעזרת כפית או מזלפים דרך שקית זילוף ברווחים. מכסים בעלה פסטה נוסף. מהדקים סביב המלית.
בעזרת סכין או חותכן קורצים בין תלוליות המלית. סוגרים ומהדקים בעזרת האצבעות כל רביולי, כדי למנוע כיסי אוויר.
מרתיחים מים עם מלח בסיר גדול. כשהמים רותחים, מכניסים את הרביולי ומבשלים במשך 3־4 דקות. מעבירים לרוטב הנבחר. מגישים עם מעט פרמזן מגורר או עלי בזיליקום או פרוסות שקדים.