אדום לוהט: מתכון טעים לפאי דובדבנים, מתאים לעונה

במהלך סיור בשוק בלטו בנוכחותם המפתה הדובדבנים, ששימשו מיד להכנת פאי מתוק ומושלם. המתכון הראשון הוא פאי דובדבנים, למתכון השני בחרתי להשתמש באטריות קדאיף. השלישי הוא להכנת עוגת ביסקוויטים עם גבינה

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
עוגת ביסקוויטים עם גבינה
עוגת ביסקוויטים עם גבינה | צילום: פסקל פרץ-רובין
3
גלריה

השבוע ביקרתי בשוק נתניה. האווירה בשוק לא כתמול שלשום. לכן התנהלתי בצורה עניינית, זריזה ומהירה, קניתי את הירקות והפירות שרציתי ושלא כדרכי לא התעכבתי בשום סמטה או דוכן. מה שמילא את לבי היה מראה פירות הקיץ, שממלאים את הדוכנים במלוא הדרם. מחייכים, בוהקים ומציצים אלינו מכל פינה - צבעוניים, עסיסיים ומפתים, והריח המהמם שלהם נישא למרחקים.

בדרך כלל בשיא העונה החמה אני עורכת סיבוב בשוק (ולפעמים גם במרכולים הממוזגים - בכל זאת חם), קונה כמות גדולה של פירות העונה במטרה להכין מהם מרקחות מיוחדות וליקרים מגוונים. השנה לא התחשק לי להכין מרקחות או ליקרים ונצמדתי לרשימת הקניות שלי.

במהלך הסיור בשוק בלטו בנוכחותם המפתה הדובדבנים. הם נאספו ונערמו בתלוליות אדומות גבוהות בדוכנים לאורך השוק ובסמטאותיו. החלטתי לקנות כמות קטנה ולהציע לכם להכין מהם מנת קינוח בצ'יק צ'ק. בנוסף, בחרתי עוד שני מתכונים מתוקים להכנה מהירה וקלה.

המתכון הראשון הוא להכנת פאי דובדבנים. אפשר להשקיע זמן ומאמץ בהכנת הבצק, ואפשר לעשות אותו בדרך מהירה, באמצעות בצק עלים או בצק פילו. במתכון שהבאתי כאן אסביר לגבי שלוש הדרכים להכנתו.

למתכון השני בחרתי להשתמש באטריות קדאיף. הן נראות כמו חוטים דקים, מחוברות ומשולבות זו בזו. רק בעזרת שומן ושמן ניתן להפרידן, וליצור מהן מרקמים פריכים ומתפצפצים, המשתלבים בצורה מושלמת עם כל חומר גלם שאותו נוסיף אליהן. לדעתי אין מתאים וטעים יותר מאטריות קדאיף להכנת קינוחים מתוקים ומנות מלוחות מהירות הכנה, שתמיד סוחטות מחמאות. הן אינן דורשות זמן ממושך להכנתן, מהטעם הפשוט שקונים אותן מוכנות. כל מה שנותר הוא להוסיף להן שני חומרים והופ, יש לנו בצק ובסיס מופלא לשלל מאכלים. מעצבים בקלילות את הצורה הרצויה, ומתחילים לבנות את המנה שאותה אנו רוצים להגיש. בדומה לדפי הפילו, גם את אטריות הקדאיף אפשר להקפיא עד לשימוש. יש להוציאן מהמקרר לפחות שעה לפני העבודה, ולהניח כשהן מכוסות. כשבצק הפילו ואטריות הקדאיף מגיעים לטמפרטורת החדר, קל ונוח לעבוד איתם.

המתכון המתוק השלישי הוא להכנת עוגת ביסקוויטים עם גבינה, אוורירית וקלילה. אבקת נוגט, שאותה שילבתי בגבינה היא חומר גלם נפלא, שהפך את העוגה מטובה למצוינת.

פאי דובדבנים
פאי דובדבנים | צילום: פסקל פרץ-רובין

פאי דובדבנים

החומרים (ל־12 תבניות אישיות):

אופן ההכנה:

קרם שניט קדאיף
קרם שניט קדאיף | צילום: פסקל פרץ-רובין

עוגת גבינת קדאיף/ קרם שניט קדאיף

אופן ההכנה:

עוגת ביסקוויטים נוגט וגבינה

תגיות:
קינוחים
/
מתכונים
/
עוגת גבינה
/
פסקל פרץ רובין
/
דובדבנים
/
דובדבן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף