כל יום שישי אני מכינה חלה ולחמניות לשבת, ובכל שבוע הן לובשות ופושטות צורה לפי החומרים, הטעמים המבוקשים ומצב הרוח. לאחרונה התחלתי להכין חלה מקמח מלא, כשאני מגוונת אותה בתוספות שונות כדי לחבב אותה על בני משפחתי, שרגילים לחלה שחומה מבחוץ ולבנה מבפנים. המתכון להכנת החלה מקמח מלא לפניכם, אתם מוזמנים להכין אותה, ואני בטוחה שתשלבו אותה מדי פעם בארוחת השבת שלכם, וגם אצלכם לא ייוותר ממנה פירור.
המתכון השני הוא להכנת צלי בקר, מנה אהובה ומאוד טעימה. אני נוהגת לשלב בהכנתה ירקות ותוספות שונות, כדי ליצור גיוון ועניין במראה וכמובן בטעם. הפעם הכנתי את צלי הבקר עם פטריות. אני אוהבת להכין את המנה מפטריות טריות, אבל אפשר להשתמש בפטריות משומרות או קפואות.
לצד מנת הצלי אני מגישה אורז מתובל ובוהק וירקות אפויים ברוזמרין, תימין וסילאן. זו תוספת עשירה שנפלא להגיש לצד נתח בשר או עוף ממולא. את קילוף וחיתוך הירקות כדאי לעשות יום מראש, להשרות את הירקות במים עד כיסוי ולשמור במקרר בכלי מכוסה. כך תחסכו זמן בהכנת המנה. אפשר לסיים את בישול הצלי בתנור ולידו לאפות את הירקות ברוזמרין. כמה קל, ככה טעים.