לכל סוג אורז גרגר שונה וייחודי לו המשמש אותנו במתכונים שונים. האורז הבסמטי הוא אורז ריחני בעל גרגיר ארוך, יציב וחזק היוצא בבישול "אחד אחד". הוא ידוע בניחוח הארומטי וטעמו האגוזי העדין, המשפרים את הטעם ומשדרגים כל ארוחה וכל מנה שבהן הוא יככב.
שרית גרשון ג'רבי, מחברת תבליני גרשון יבואנית בלעדית של אורז LAL QILLA מביאה לנו מניסיונה ארוך השנים בבישול וטעימות אורז, את הסודות התזונתיים והיתרונות הבולטים במיוחד של האורז הבסמטי.
נתחיל בכך שאורז הוא דגן, מקור מצוין לפחמימות, מה שמספק אנרגיה לגוף. האורז מכיל חומצה פולית, ברזל ומגנזיום וכמובן הוא קל ומשמעותי למערכת העיכול. הוא מקור טוב לפחמימות, שהן מקור האנרגיה העיקרי של הגוף. הפחמימות מתדלקות את הגוף ומספקות אנרגיה מתמשכת לאורך כל היום ותחושת שובע ממושכת.