כך קורה הקסם: העוגות הבחושות שימתיקו לכם את השבוע ויחבקו את הלב

כמה חומרים בסיסיים, תנור, ובלי פעולות מורכבות. כך תאפו עוגות בחושות נפלאות שיעטפו את הבית בניחוח מנחם

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
תפוחים
תפוחים | צילום: פסקל פרץ-רובין
3
גלריה

עוגות בחושות הן עוגות נהדרות, לא רק בגלל טעמן הנפלא, אלא גם משום שהכנתן קצרה, פשוטה וללא פעולות מורכבות. די בכמה חומרים בסיסיים, ערבוב, תנור, וניחוח נפלא עוטף את הבית.

הרעיון הגאוני בהכנת עוגות בחושות הוא ערבוב החומרים היבשים בקערה אחת, ערבוב נוזלים בקערה שנייה ואיחודם לבלילה חלקה. בוחשים בקלילות והפלא נוצר. אין צורך במערבל (אלא אם אתם ממש מתעצלים), בקרמים ובהקצפות. מספיק מטרפה או כף גדולה.

מוסיפים את התוספות: פרי, שוקולד, אגוזים, חמוציות ופירות מסוכרים, אפילו פירות מיובשים, ושולחים הכל לתנור, ושם קורה הפלא ללא שום עזרה. אני אוהבת להתחיל את האפייה בחום גבוה כדי לקבל את התפיחה הגבוהה האמצעית ואת הבקע שנוצר בעוגה. אם אתם מעדיפים אותה חלקה ולא עם בקע, הקפידו לאפות בחום נמוך של 170 מעלות וזמן ארוך יותר.

תפוחים
תפוחים | צילום: פסקל פרץ-רובין

עוגת תפוחים עסיסית

תפוחים
תפוחים | צילום: פסקל פרץ-רובין

טיפסקל

העוגות הבחושות הטובות ביותר הן אלו שמוסיפים להן פירות טריים. הם מעשירים את העוגות ומקנים להן עסיסיות ורכות נהדרת. אפשר להחליף את התפוחים באגסים, שזיפים, בננות, דלועים, גזר ועוד. עוגה עם פרי בדרך כלל דחוסה ועשירה בקוביות או פרוסות פרי והיא מעט כבדה. אם מעוניינים בעוגה אוורירית יותר, רצוי מאוד להקציף את הביצים עם הסוכר ולהוסיף את שאר החומרים.

תגיות:
במטבח עם פסקל
/
עוגה בחושה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף