לא חייבים לקנות: כך תכינו חטיף אנרגיה מתוק במטבח הביתי

אנחנו נוהגים לקנות מתוקים שאותם קשה לנו להכין בבית, אך זה לא חייב להיות כך. מספיק מתכון טוב ואחר צהריים פנויים ואנו יכולים להכין אותם במטבח במקום לקנות מוצרים מעובדים

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
חטיף אנרגיה
חטיף אנרגיה | צילום: פסקל פרץ-רובין
2
גלריה

אנחנו נוהגים לקנות מתוקים שאותם קשה לנו להכין בבית, אך זה לא חייב להיות כך. מספיק מתכון טוב ואחר צהריים פנויים ואנו יכולים להכין אותם במטבח במקום לקנות מוצרים מעובדים.

כך למשל, אנחנו יכולים להכין חטיף אנרגיה בבית. לא תאמינו עד כמה זה קל ופשוט. מה גם שאפשר לעשות את זה עם הילדים, שישמחו ללמוד ולראות שהכל ניתן להכין גם במטבח הביתי.

אני משתמשת בחומרים טובים כמו קוואקר, דבש וסוגים שונים של אגוזים ובדרך זו אני יכולה לשלוט בכמויות של החומרים ובממתיקים. מתחילים בקלייה של חומרי הגלם (כמו אגוזים או שומשום), ממשיכים עם הוספת פינוקים, מערבבים, מתבלים, מעבירים לתבנית, אופים וחותכים.

זה באמת כל הסיפור. במידה שאין לכם סוג של אגוז המצוין במתכון אתם יכולים להחליפו באחר שיש לכם במזווה. לדוגמה אגוזי מלך באגוזי פקאן, שקדים בפיסטוקים וכד'.

חטיף האנרגיה שלי

חטיף אנרגיה
חטיף אנרגיה | צילום: פסקל פרץ-רובין

2. בקלחת שמים את החמאה, הטחינה, המים (תמצית הרוזטה), הדבש או הסילאן, הסוכר, תמצית הווניל, מלח, זנגביל וקינמון. מחממים מעל להבה בינונית־גבוה במשך מספר דקות עד שהחמאה נמסה.

3. מחממים תוך ערבוב שתי דקות נוספות, מכבים את הלהבה ויוצקים לקערה עם שיבולת השועל והאגוזים. מערבבים לעיסה אחידה. מוסיפים לקערה את החמוציות והצימוקים ומערבבים.

4. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומברישים קלות בשמן או בתרסיס שמן. מחממים את התנור לחום בינוני־נמוך (170־160 מעלות).

5. מעבירים את העיסה לתבנית, משטחים ומהדקים היטב בכפות ידיים רטובות, עד לקבלת שכבה אחידה. אופים 20־15 דקות או רק עד הזהבה קלה. העיסה צריכה להיות רכה וקצת גמישה כשנוגעים בה. מוציאים מהתנור.

6. מניחים את התערובת עם נייר האפייה על רשת ומצננים כשעה. מעבירים למשטח עבודה וחותכים בעזרת סכין משוננת ריבועים קטנים או בינוניים או למלבנים בגודל 20X3 ס"מ. מעבירים לכלי בעל סגירה הרמטית.

טיפסקל

תגיות:
אוכל
/
חטיפים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף