הילדים חזרו למסגרות בתקופה מאוד לא רגועה, לכן בחרתי להמתיק את החזרה לשגרה המוזרה עם מתכון בסיסי, מתוק ואהוב מאוד על הילדים - כדורי שוקולד, אותם נכין יחד עם הילדים.
לכדורי השוקולד שלל גרסאות הכנה ושילובים מעניינים. הם הדרך הטובה ביותר להיפטר משאריות של עוגיות, עוגות, ביסקוויטים ושאר מתוקים שנותרו לכם בבית, אך המתכון המקורי מבוסס על שימוש בביסקוויטים מסוג פתי בר אותם מרסקים במעבד מזון או באמצעות פטיש כותש. מוסיפים לכל הטוב הזה עיסת שוקולד, לשים ויוצרים כדורים.
במתכון הקלאסי עיסת השוקולד מבוססת על אבקת קקאו מומסת עם חמאה או מחמאה (לגרסת הפרווה). כיום, כמו כל דבר בחיינו, מעשירים את הטעמים על ידי שימוש בשוקולד איכותי, תוספות מפתיעות כמו אגוזים ופירות מיובשים ושמנת מתוקה וגבינה.
ניתן כמובן להכין כדורי שוקולד, אך אם אתם קצרים בזמן אפשר ליצור מעיסת הביסקוויטים גלילה/נקניק ביסקוויטים. לשם כך משאירים חלק מהביסקוויטים שבורים ולא מרוסקים עד דק, מערבבים הכל יחד ומעצבים לגלילה. מאחסנים במקפיא וכשרוצים לפנק את הזאטוטים פורסים את הגלילה לפרוסות החושפות מראה שוקולדי משובץ בנקודות בהירות של הביסקוויטים כמו נמשים.