קלות ובעלות ניחוח נפלא: העוגה הכי פשוטה ובסיסית שתסחוט המון מחמאות

עוגות בחושות הן קלות להכנה, בעלות ניחוח נפלא וכל שינוי בתוספות ישפיע על התוצאה הסופית. כמעט כל שבוע אני מכינה לבני משפחתי, ובעיקר לילדיי, עוגה בחושה. העוגה הכי פשוטה ובסיסית, אשר סוחטת המון מחמאות

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
עוגת שיש
עוגת שיש | צילום: פסקל פרץ-רובין

כמעט כל שבוע אני מכינה לבני משפחתי, ובעיקר לילדיי, עוגה בחושה. העוגה הכי פשוטה ובסיסית, אשר סוחטת המון מחמאות. עוגה בחושה היא נהדרת, לא רק בזכות טעמה הנפלא אלא גם משום שהכנתה קצרה, קלה, פשוטה וללא פעולות מורכבות. די בכמה חומרים בסיסיים המצויים בכל מטבח, ערבוב קצר לקבלת עיסה אחידה - מעבירים לתבנית ומשם לתנור, ותוך זמן קצר מאוד ניחוח נפלא עוטף את הבית ומספר סיפור של משפחה אוהבת.

העוגות הבחושות הן בדרך כלל עוגות דחוסות, מרקמן יציב והן אינן מתפוררות מדי. בעת הכנתן חשוב להקפיד לא לבחוש את הבצק יתר על המידה כדי לשמור על מרקמן המיוחד. ההכנה אינה דורשת מערבל חשמלי ואפשר להסתפק במטרפה ידנית. למרות זאת אני בוחרת להכינה במערבל חשמלי.

עוגות בחושות מכילות קמח, סוכר, שומן, נוזלים, תבלינים ו…הפתעות – הלוא הן התוספות. מספיק שינוי קטן במרכיבים על מנת להשפיע על התוצאה הסופית. למשל במקום מים - מיץ, במקום שמנת - קצפת צמחית או במקום חמאה - מחמאה. כל שינוי קטן ישנה את מרקם העוגה, טעמה ומידת דחיסותה. בזכות גמישות זו העוגות הבחושות לובשות ופושטות צורה בהתאם לתוספות אשר מוסיפים לעיסת הבצק כמו: תמרים, אגוזים, צימוקים, פירות מיובשים, חמוציות ועוד.

טיפסקל לבחישה נכונה

עוגה שפניה נבקעו, והבלילה שבתוכה גלשה החוצה מבעד לבקע, נאפתה כנראה בחום גבוה מדי. עוגה דחוסה עשירה בתוספות לכן היא כבדה. אם מעוניינים בעוגה אוורירית יותר הקציפו את הביצים עם הסוכר והוסיפו את שאר החומרים. אם פני העוגה שחומים והיא עדיין רוטטת ואינה מוכנה כסו את פניה ביריעת אלומיניום. בתום האפייה רצוי לעטוף את התבניות תחילה ביריעת ניילון נצמד ומעל רדיד אלומיניום ולסגור ולהדק היטב.

תגיות:
מתכונים
/
פסקל פרץ רובין
/
אוכל
/
עוגה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף