סלט הוא לא רק ירקות חתוכים בצורה כזו או אחרת ובתוספת עשבי תיבול ותבלינים. שהרי כל מי שטעם אפילו את הסלט הפשוט ביותר, זה המורכב משלושה מרכיבים בסיסיים: מלפפון, עגבנייה ובצל, יודע להבדיל בין הסלט הטוב והפריך לזה המימי וחסר הטעם.
אני רואה בסלט שירה בכמה קולות, שאם משלבים נכון בין הכלים לניצוח מדויק, מקבלים הפתעה מעניינת ומאוד טעימה בצלחת, ואם משקיעים בחומרי הגלם ובטכניקות ההכנה קצת יותר זמן ומחשבה, הסלט הופך בקלות לארוחה משביעה. ואם תשקיעו בו מחשבה נוספת, תוכלו בקלות לשנע אותו איתכם גם לעבודה. לסלט תמיד אפשר לצוות דגנים או קטניות ותוספות מעניינות. מובן שיש צורך להתארגן מראש, למשל לדאוג שהדגנים או הקטניות יעברו בישול וריכוך ראשוני, ואז לאחסן אותם בקופסאות ולשמור במקרר או במקפיא עד לשימוש.
וכך, ברגע שאני מעוניינת להכין סלט עשיר, הם מיד נשלפים מהמקרר, נערמים בתוך קערה רחבה. אליהם אני מצוותת ירקות שונים, עשבי תיבול, גבינות ולפעמים גם דגים. את כל הטוב הזה מחבק תיבול עדין, שתפקידו בעיקר להקפיץ, לחדד ולהדגיש את הטעמים.
קבלו מתכון להכנת סלט עדשים עשיר שבקלות יכול להפוך למנה עיקרית. שילוב העדשים, הירקות והטונה מקנה לסלט טעם חמצמץ עם ניחוח מנטה.