לקראת יום הכיפורים: מתכון לעוגיות נימוחות, פריכות ומפנקות לסיום הצום

בדרך כלל אני מכינה בצק פריך או בצק בחוש עם מרקם עדין, מוסיפה תוספות ותבלינים, משנה את הגוון והמרקם ויוצרת צורות מעניינות. אבל הפעם - עוגיות פשוטות וקלות להכנה אך גם טעימות מאוד

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
לקראת יום הכיפורים: מתכון לעוגיות נימוחות, פריכות ומפנקות לסיום הצום
לקראת יום הכיפורים: מתכון לעוגיות נימוחות, פריכות ומפנקות לסיום הצום | צילום: פסקל פרץ-רובין
2
גלריה

זה הזמן בשנה שבו אני נכנסת למטבח, מפשילה שרוולים, נוברת במזווה ומתחילה בהכנת שלל עוגיות פריכות, יבשות וממולאות, אשר נשמרות היטב בצנצנת בעלת סגירה הרמטית על השיש במטבח. לפעמים אני נצמדת למתכון אהוב ומיוחד ולפעמים אני מנסה מתכון חדש שנשלח אליי על ידי קוראים נאמנים שאוהבים לחלוק איתי מתכונים מנצחים שהם ניסו והצליחו מאוד.

בדרך כלל אני מכינה בצק פריך או בצק בחוש עם מרקם עדין, מוסיפה תוספות ותבלינים, משנה את הגוון והמרקם ויוצרת צורות מעניינות. וכך, תוך שעה־שעתיים, אני מציבה על השיש במטבחי שתיים־שלוש צנצנות ובהן עוגיות נימוחות, פריכות ומפנקות.

הפעם בחרתי להציע לכם להכין עוגיות פשוטות וקלות להכנה אך טעימות מאוד ונהדרות לצד כוס קפה או תה מהביל בתום הצום. ממלאים צנצנת גדולה ושקופה בעוגיות, מניחים על השיש ומיד הן נחטפות. בתום הצום העוגיות מוגשות לצד לימונדה קרה ומתובלת בנענע ולואיזה.

סהרונים במלית תמרים

למלית:

לבזיקה:

אופן ההכנה:

לקראת יום הכיפורים: מתכון לעוגיות נימוחות, פריכות ומפנקות לסיום הצום
לקראת יום הכיפורים: מתכון לעוגיות נימוחות, פריכות ומפנקות לסיום הצום | צילום: פסקל פרץ-רובין
תגיות:
מתכונים
/
יום כיפור
/
עוגיות
/
מתכון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף