רגע לאחר תקיעת השופר, המסמנת שהצום הסתיים, נוהגים לשתות משקה חם או קר בלגימות איטיות, ונהנים מאכילת פרוסת עוגה קלילה וריחנית או מטבילת עוגיות פריכות במשקה. הם ימלאו את המאגרים בגלוקוז, שאותו איבדנו במהלך היממה האחרונה.
במדור הפעם בחרתי להתמקד במתוקים שבעזרתם נשבור את הצום. נתחיל במתכון לעוגת תפוזים, שפשוט אי אפשר לוותר עליה. קיימות עשרות גרסאות להכנתה, הפעם החלטתי להוסיף לעוגת התפוזים שלי, שהיא אוורירית וקלילה כענן, נטיפי קרמל, שוקולד, ברס ופיסטוקים, שהפכו אותה לעשירה וחגיגית במיוחד.
המתכון השני שאותו בחרתי להציג בפניכם השבוע הוא להכנת עוגה בחושה בסיסית וקלה להכנה, שמכילה בדרך כלל את מה שיש בבית. משום שהיא מוגשת אחרי הצום, בחרתי להוסיף למרכיבים שלה קליפת לימון מגוררת ותמצית וניל משובחת.
המתכון השלישי הוא להכנת עוגת טורט קלילה שנקראית “לייקח" או “בסקוטו". זו אחת העוגות המצוינות, ההכנה שלה פשוטה והתוצאה מדהימה. רצוי להכינה בסיר פלא, כפי שנהגו להכינה בתוניס, או בתבנית מעוטרת כדי שתהיה חגיגית ויפה כשתוגש לשולחן.
לכל הטוב הזה הוספתי מתכון להכנת לימונדה צוננת, שבעיניי היא חובה עם צאת הצום, אפילו לפני התה. למיץ הסחוט אתם מוזמנים להוסיף לימון שלם טחון, שיוסיף המון טעם. אפשר להגדיל או להקטין את כמות הסוכר שמופיעה במתכון, ואפשר להחליף את הסוכר בדבש או בתחליפי סוכר. הוסיפו עשבי תיבול למשקה הלימוני, מה שישדרג את טעם הלימונדה.
חתימה טובה, פסקל.