עוד מעט נתיישב איש איש בסוכתו המקושטת, בין ארבעת המינים והשרשראות שיצרו צעירי המשפחה, מגובים בכמה אושפיזין. לכבוד החג בחרתי להציע לכם להכין עוגות מאפינס אישיות וקטנות לסיום ארוחת החג שאותן תגישו לצד משקה חם כמו תה מהביל או חליטה ריחנית.
המתכון מובא כאן באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי מ"קייטרינג מתוקה". כידוע, חג סוכות מאופיין בעיקר בהכנת מטעמים ממולאים. לכן, רגע לפני שנפרדים מחגי תשרי ולכבוד חג סוכות, היא בחרה להכין עוגת דבש, אך הפעם עם תוספות מפתיעות בתוכה כסוג של מלית. בנוסף, זו לא עוד עוגת דבש עגולה או מוארכת כמקובל, אלא עוגת דבש בתוך תבניות מיני מאפינס המאפשרות שליטה על כמות המתוק שצורכים. אהבתי מאוד את האפשרות לשלב מגוון תוספות בבצק המאפינס, לפי הטעם האישי. כאן הבחירה היא בצימוקים, חמוציות או נטיפי שוקולד, אולם אפשר בהחלט לשנות ולגוון את המאפינס בסוגי אגוזים, תמרים ואפילו חבושים.
מאפינס דבש בטעמים
אופן ההכנה:
עוגות דבש/מאפינס דבש טעימים אף יותר ביום שאחרי האפייה ושומרים על מרקמם מספר ימים. ניתן לשמור מחוץ למקרר לפחות יומיים ובמקרר כשבועיים.