"הגזר, מעבר להיותו תוספת נפלאה למרקים ולתבשילים בחורף, הוא אחד הירקות הבריאים ביותר. יתרון זה גם נשמר במיצי גזר שכן מיץ גזר עושה שימוש בגזר המלא, כולל הסיבים התזונתיים שבו.
יתרונותיו המרכזיים של הגזר טמונים בעיקר בשני גורמים: הראשון - ריכוז נוגדי החמצון הרב שבו. נוגדי חמצון מגינים על הגוף מפני רדיקלים חפשיים, שגורמים לסטרס חמצוני ודלקות בגוף. בגזר יש שני נוגדי חמצון עיקריים: ויטמין A (בטא קרוטן) וויטמין C. ישנם מחקרים התומכים בצריכה סדירה של גזר כמגן מפני סרטנים מסוימים, דוגמת סרטן השד, וכן כדי למנוע הצטברות כולסטרול רע בעורקים.