לאורך כל שנות עבודתי דגלתי בפיצוח קוד ההכנה של מאכלים מורכבים. חיפשתי דרכים לקצר תהליכים ועדיין להגיע לתוצאה מניחה את הדעת. בשבועות האחרונים המרשתת מוצפת ברעיונות למתכונים קלים להכנה. רבים מהם מתכונים להכנת קרקרים.
להכנתם אין צורך בחומרי גלם מיוחדים. כל מה שצריך זה קמח ותבלינים בסיסיים שנמצאים בארון המטבח, וזהו. אפשר להכין קרקרים נטולי גלוטן באמצעות קמח אורז, קמח שקדים או קמח חומוס. בגזרת התוספות והתבלינים אפשר להשתמש בזעתר וצ'יה, גרעיני דלעת וחמניות, גרגירי שומשום, זרעי פשתן ושפע של נותני טעם כמו זעתר, סומק, רוזמרין וקצח. השתמשו בתבלינים שאתם יודעים שהם אהובים במיוחד על בני המשפחה שלכם.
גמישות היא שם המשחק: אם חסר חומר גלם מסוים, בקלות אפשר להחליפו בחומר גלם אחר. גם עם התבלינים אפשר לשחק ולשנות בהתאם לחיך שלנו. אפשר להתגמש גם בנוגע לצורה ולעצב את הקרקרים כרצוננו. הגמישות הזו מאפשרת מגוון גדול.
בסוף ההכנה שומרים אותם בקופסה, ואם הכנו כמות גדולה, תמיד נפלא להחזיק קופסה נוספת של קרקרים מעשה ידינו במקפיא. הם מהווים פתרון נפלא במקרה של אורחי פתע. אפשר לשלוף אותם באחת מהמקפיא, להפשיר במהירות ולהשתמש בהם כבסיס לתוספות שונות שבדרך כלל אנו עורמים על פרוסות לחם.
במדור השבוע תמצאו מתכונים להכנת שני סוגי קרקרים, שניהם נהדרים. אתם מוזמנים להכינם כמו שהם או להכינם תוך שינוי חומרי הגלם, בהתאם לטעמכם.
ממשיכים לאפות ולייבש את הקרקרים במשך כ־25 דקות. מוציאים ומצננים קלות. בעזרת הסכין חוזרים על סימני החיתוך ואז מפרידים את הקרקרים זה מזה. מצננים היטב ושומרים בצנצנות או בקופסאות שניתנות לסגירה הרמטית, שתשמור היטב על טריותם ופריכותם.
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מעבירים את עיסת הפיצוחים אל התבנית ומשטחים לשכבה דקה-דקה. אפשר להיעזר ברולר לקבלת שכבה אחידה, רצוי להרטיב אותו מדי פעם.