עוד מעט אנחנו נפרדים מחג האורים, אחרי שנהנינו ממטעמים חמים ונימוחים. אבל אי אפשר באמת להיפרד מהלביבות, והן ימשיכו ללוות אותנו בחודשים הקרובים. הכנת לביבות אינה מצריכה מיומנות מיוחדת או חומרים מיוחדים. היא רק דורשת הקפדה על הפרטים ועל השילובים הנכונים בין כל החומרים. והכי נחמד, שאפשר להזמין אורחים לארוחה בספונטניות, ולטגן מגוון לביבות מפתיע בזמן קצר.

הכנתי לביבת תירס שאהובה מאוד על ילדים, ועל ילדיי בפרט. זו גרסה קלה ומהירת הכנה, ואפשר לגוון ולהעשיר אותה בגבינות ובעשבי תיבול לפי טעמכם. אפשר גם להוסיף לתערובת עוד ביצה וגבינה, ולאפות את כל הטוב הזה בתבנית שקעים, ולחסוך את זמן הטיגון.

למתכונים נוספים היכנסו לאתר הקולינרי של פסקל פרץ-רובין

אומנם אני ממליצה על טיגון הלביבות, אך מי שאינו מעוניין לטגן יכול בהחלט לאפות אותן. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, מרססים בתרסיס שמן ומסדרים את הלביבות זו לצד זו ברווחים. לחלופין, אפשר להכניס את הבלילה לתוך תבנית שקעים. אופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני של 180 מעלות במשך כ־20 דקות, או עד להזהבה, ומגישים חם.


טיפסקל לטיגון נכון

*הקפידו להשתמש בשמן איכותי העשיר בנוגדי חמצון.

*אין לעשות שימוש חוזר בשמן, גם כדי למנוע ספיגת טעמים וגם משום שהוא נספג יותר במאכלים המטוגנים.

*חשוב לחמם היטב את השמן לפני הטיגון, אך לא להביאו לדרגת עישון.

*בדיקה ביתית פשוטה לטמפרטורת השמן לטיגון: מניחים כף עץ במרכז השמן. אם נוצרות סביבו בועות – השמן חם.

*הקפידו לא להוסיף שמן קר לשמן החם. הלביבות סופגות את השמן הקר, וחבל. אם צריך להוסיף שמן – הוציאו את הלביבות המוכנות, הוסיפו שמן וחממו אותו לדרגת החום הרצויה, ורק אז טגנו לביבות נוספות.

*חשוב להעביר את הלביבות המטוגנות אל מסננת, לניקוז עודפי השמן. לאחר מכן לצנן אותן על נייר סופג.

*יש לטגן את הלביבות עד שהשוליים שלהן מזהיבים והן מתחילות להשתחרר מהצדדים. רק אז הופכים אותן לצד השני.

*אפשר להוסיף את הלביבות המטוגנות לרוטב עגבניות. את הלביבות מוסיפים בשלב הרתיחה של נוזלי הרוטב ומבשלים עד לצמצום הנוזלים. מגישים חם.

לביבות תירס, יתאימו גם לאחרי חנוכה (צילום: פסקל פרץ-רובין)
לביבות תירס, יתאימו גם לאחרי חנוכה (צילום: פסקל פרץ-רובין)

לביבות תירס

החומרים (ל־20 יחידות):
‏3 כוסות גרגירי תירס טריים שבושלו כמה דקות, או מוקפאים שהופשרו. אם משתמשים בתירס מקופסת שימורים, רצוי שיהיה ללא תוספת סוכר ומסונן מהנוזלים
‏2 ביצים
‏1/2 כוס פירורי לחם דקים (או קמח תופח, או קמח מצה)
מלח
פלפל שחור גרוס

לגיוון:
1 כוס גבינה צהובה, או מוצרלה, מגוררת
מעט שמיר, או פטרוזיליה, קצוצים

אופן ההכנה:
1. מניחים בקערה בינונית את התירס. מוסיפים את הביצים, פירורי הלחם או הקמח, מלח ופלפל, ומערבבים היטב. אם העיסה סמיכה מדי, אפשר להוסיף כף או שתיים של חלב או ביצה נוספת.
2. ‏יוצרים מהתערובת לביבות בקוטר 5־6 ס”מ. יוצקים למחבת שמן בגובה של כ־2 ס”מ. מחממים ומטגנים את הלביבות במשך 2־3 דקות מכל צד, עד שהן זהובות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מגישים חמים, או בטמפרטורת החדר.