יום המרק הבינלאומי, שמצוין מדי שנה ב-4 בפברואר, זה הזמן המושלם להוציא את הסירים, לנסות מתכונים חדשים וליהנות מהמאכל המחמם, שמחבר בין אנשים, מדינות וטעמים. בכל תרבות ובכל מטבח יש גרסה משלה לנוזל המנחם הזה, החל ממרק העוף הקלאסי ועד למרקים עשירים כמו מינסטרונה איטלקי או ראמן יפני.
מעטים המאכלים שזכו למעמד כה מרכזי בתרבויות שונות כמו התירס. הוא מככב במטבחים רבים ובצורות מגוונות. צורות הצריכה שלו נעות בין תירס טרי או משומר, קמח תירס, קורנפלור ואפילו שמן תירס המשמש לבישול. במקסיקו הוא משמש להכנת טורטיות וטאקו, בדרום אמריקה הוא מהווה מרכיב מרכזי בפאפאס ובתבשילים מסורתיים, ובכל העולם הוא נצרך כפופקורן שמתפצח בקולנוע, ואפילו במוצרים תעשייתיים שלא חשבתם עליהם.