יום המרק הבינלאומי, שמצוין מדי שנה ב-4 בפברואר, זה הזמן המושלם להוציא את הסירים, לנסות מתכונים חדשים וליהנות מהמאכל המחמם, שמחבר בין אנשים, מדינות וטעמים. בכל תרבות ובכל מטבח יש גרסה משלה לנוזל המנחם הזה, החל ממרק העוף הקלאסי ועד למרקים עשירים כמו מינסטרונה איטלקי או ראמן יפני.
כבר מזמן רצינו לספר לכם כאן על אחד המתכונים הקלים והמהירים להכנה של מרק תירס סיני שכולם אוהבים, אז עכשיו זו הזדמנות מצוינת. הסוד שהופך את המרק הזה למיוחד, ממש כמו שמגישים במסעדות הסיניות, הוא נטיפי הביצה, שלא תאמינו כמה קל להכין אותם. במתכון שלפניכם ממליצים לטחון את גרגירי התירס עם מוט בלנדר, אבל אנחנו יכולים להעיד שממש לא חייבים, ואפשר להשאיר את הגרגירים בשלמותם ועדיין יצא לכם מרק מושלם. אפשר להסמיך אותו עם קורנפלור, כפי שמוצע במתכון, וגם זו לא חובה. מה שכן חשוב להדגיש הוא השימוש בסויה בהירה, שכן סויה כהה תצבע את המרק בחום, ואנחנו רוצים מרק בצבע צהוב ויפה. וגם הכנו אותו פעם בלי סויה וזה בסדר. רק שכנראה תרצו להוסיף לו עוד מלח במקום.
מעטים המאכלים שזכו למעמד כה מרכזי בתרבויות שונות כמו התירס. הוא מככב במטבחים רבים ובצורות מגוונות. צורות הצריכה שלו נעות בין תירס טרי או משומר, קמח תירס, קורנפלור ואפילו שמן תירס המשמש לבישול. במקסיקו הוא משמש להכנת טורטיות וטאקו, בדרום אמריקה הוא מהווה מרכיב מרכזי בפאפאס ובתבשילים מסורתיים, ובכל העולם הוא נצרך כפופקורן שמתפצח בקולנוע, ואפילו במוצרים תעשייתיים שלא חשבתם עליהם.
התירס הוא דגן עשיר בפחמימות, ומהווה מקור טוב לסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים. הוא מכיל ויטמינים מקבוצת B, החשובים לתהליכי הפקת אנרגיה בגוף, וכן כמות נאה של ויטמין C, שתורם לחיזוק מערכת החיסון. בנוסף, התירס עשיר בנוגדי חמצון כמו לוטאין וזאקסנטין, אשר מסייעים לבריאות העיניים. עם זאת, בשל תכולת הפחמימות הגבוהה שלו, הוא נחשב למזון עתיר אנרגיה ולכן מומלץ לצרוך אותו במידה מאוזנת.
מרק תירס סיני מהיר וקל להכנה
(מצרכים לכ-10 מנות)
2 קופסאות או שימורים קטנים של גרעיני תירס
6 כוסות מים
3 כפות אבקת מרק עוף (בשרי או פרווה)
3 כפות קורנפלור + 1/2 כוס מים
3 כפות סויה בהירה (חשוב שהיא תהיה בהירה אחרת הסויה תצבע את כל המרק)
כפית שמן שומשום
כף מלח
2 ביצים טרופות
עירית או בצל ירוק, קצוצים דק
אופן ההכנה:
1. מרוקנים לסיר את גרעיני התירס מהקופסה. משאירים 1/2 כוס גרגירי תירס בצד.
2. מוסיפים מים ומבשלים, על אש בינונית, במשך 15 דקות עד שהמים רותחים והגרגירים מתרככים.
3. טוחנים עם מקל בלנדר את התירס, בתוך המים. אין צורך ליצור מחית חלקה אלא מרקם גרגירי מעט.
4. מערבבים בחצי כוס מים את הקורנפלור ומערבבים היטב שלא יווצרו גושים.
5. מוסיפים לסיר את גרגירי התירס שנותרו בצד, את אבקת המרק , הסויה, המלח, שמן השומשום והקורנפלור שעירבבנו קודם. מבשלים במשך כ-10 דקות.
6. לנטיפי ביצה: טורפים את הביצים בקערה קטנה (כמו לחביתה) ומזלפים בעזרת מזלג את הביצים הטרופות לסיר הרותח, לאט ובצורה מעגלית. ממשיכים לבשל את מרק התירס עוד כ-5 דקות.
7. טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול עם מלח ו/או סויה.
8. מוזגים לקערות ומעטרים בבצל ירוק או עירית קצוצה.
המתכון באדיבות דורית שאלתיאל, דיאטנית טעם הטבע, שטראוס