טעם של חורף: מתכון קליל לתבשיל קדירה עשיר שאתם חייבים להכין

תבשיל קדירה עשיר וטעים, שמחמם את הבית ואת הלב, ודורש עבודה מעטה וזמן בישול רב

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
תבשיל קדירה
תבשיל קדירה | צילום: פסקל פרץ-רובין

כשהימים נעשים קרים, אני אוהבת מאוד להכין תבשילי קדירה, כאלה שמחממים את הבית ואת הלב. החום שמתפזר בחלל הבית בשעת הכנתם של התבשילים כאילו עוטף את בני המשפחה באהבה ומעיד על כך שתכף תוגש כאן ארוחה מפנקת. וזה לא היתרון היחיד שלהם: תבשילי קדירה דורשים מינימום עבודה ואין טכניקה מורכבת שנדרשת להכנתם. בנוסף, בסגנון הבישול הזה כל המרכיבים נכנסים לסיר אחד, מה שמאפשר מנה טובה שמורכבת מחלבון, קטניות, דגנים וירקות. ועוד דבר: הקדירות מאפשרות מגוון אינסופי של טעמים ושילובים בין סוגי בשרים, ירקות וקטניות.

התבשילים צריכים זמן בישול ארוך. ככל שהבישול ארוך יותר, מתקבל תבשיל סמיך, עשיר, קרמי ומחיתי. כשמוסיפים דגנים לסיר הם מחבקים באהבה את כל הטוב הזה והופכים את המנה לנימוחה, רכה וטעימה מאוד. יש להניח את התבשיל על הלהבה למשך שעה וחצי. אם אינכם ממהרים, הוסיפו עוד שעת בישול – כי זה מה שעושה את ההבדל בין טעים לטעים מאוד.

בחרתי להציע לכם מתכון להכנת תבשיל קדירת שעועית ובקר, עשיר בכמון. רצוי להגיש את הקדירה על מצע של גרגירי אורז לבן, גרגירי קוסקוס, או בצד כמה פרוסות לחם כהה שאפשר לטבול ברוטב הפיקנטי.

תגיות:
אוכל
/
חורף
/
קדירה
/
תבשילים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף