טעם של פורים: מתכונים קלאסיים ונוסטלגיים לאוזני המן

בחג הזה אנחנו חוזרים לאוזני המן, העוגיות המוכרות והמנחמות: שלושה סוגי בצק, שלוש מליות והרבה תקווה לימים טובים ושקטים יותר

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
אוזני המן
אוזני המן | צילום: פסקל פרץ-רובין
4
גלריה

בחרתי להציע לכם גם שלוש מליות שונות: מלית הפרג המסורתית, מלית תמרים ומלית אגוזים. אתם מוזמנים לבחור את הבצק והמלית שהכי קוסמים לכם ולהכין אוזני המן כבילוי משותף של כל בני הבית ועם תפילה בלב שהשקט יחזור וכל החטופים יחזרו סוף־סוף אלינו הביתה. חג שמח!

# בצק מחופש - בשעת הלישה אפשר להוסיף לבצק גרגרי פרג או שומשום או פצפוצי שוקולד. אפשרות נוספת היא לחלק את הבצק לשניים, להוסיף לחלק אחד אבקת קקאו ואז לשלב בין שני הבצקים ליצירת משולשי זברה. אפשר להוסיף לבצק צבעי מאכל ולקבל אוזני המן צבעוניות.

# מלית - ערבבו פירות מיובשים, אגוזים, שקדים, מרציפן וממרחים לפי טעמכם. רק הקפידו על מרקם סמיך ויציב, שאינו קשה מדי ועל חומרי גלם שלא נוטים להתייבש. אם בחרתם במליות מוכנות, תוכלו להעשיר אותן בשקדים ואגוזים או בשוקולד, קינמון ועוד. אם בחרתם במלית תמרים מוכנה, שלבו בה תבלינים מחממים כמו זנגביל, ציפורן והל.

# גודל וצורה - גודל המשולשים נקבע בהתאם לקוטר הכוס שבה השתמשתם. העוגיות נוטות להיפתח בעת האפייה, לכן יש להדק היטב את הבצק על המלית ולא להשאיר פתח מיותר.

# לציפוי ובזיקה - אפשר לבזוק סוכר או לטבול את העוגיות בציפוי שוקולד, כשטבילה חלקית תוביל לתוצאה נאה במיוחד. אפשר לטבול בשוקולד לבן וחום או לצפות בזרזיפי שוקולד.

אוזני המן
אוזני המן | צילום: פסקל פרץ-רובין
אוזני המן
אוזני המן | צילום: פסקל פרץ-רובין
מתכון זיכרון
מתכון זיכרון | צילום: יח''צ
תגיות:
בצק שמרים
/
פורים
/
אוזני המן
/
מתכון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף