אני מקבלת מכם באופן קבוע שאלות ובקשות למתכונים שונים, לכן את המדור השבוע החלטתי להקדיש למענה לבקשות. בחרתי לענות על השאלה איך להכין שניצל מנצח ולפרסם שוב עבורכם את המתכון למרק אטריות ולעוגיות מגולגלות (כרוכיות) במילוי תמרים.
נתחיל עם נתחי שניצל, אולי המנה הכי פופולרית ואהובה בקרב ילדים ומבוגרים. הכנתו מאוד קלה ופשוטה, לכן חשוב להשתמש בנתחים משובחים ובמוצרים איכותיים למשרה ולציפוי. אפשר כמובן להשאיר את הנתח נטורל, בתיבול עדין של מלח ופלפל, אבל אני אוהבת לגוון גם במשרה, שבה אני מניחה את נתח העוף לפני הציפוי על מנת שיספוג את הטעמים, וגם בתערובת שבה אני מטגנת את הנתח לפני הטיגון - כך אני יוצרת מנעד רחב של טעמים.
אם זמנכם קצר, תוכלו למצוא במרכולים מגוון רחב של רטבים מוכנים בטעמים מעניינים, ובכך לקצר את משך את העבודה ולקבל תוצאה לא רעה. ומה לגבי עובי הנתח? זה לגמרי עניין של טעם. יש המעדיפים את השניצל דק־דק עם מעטפת קריספית עבה, ויש המעדיפים שהנתח יהיה עבה והמעטפת תהיה דקה. אני מעדיפה שניצל בעובי בינוני ועם ציפוי עבה, קריספי ומתובל.
המתכון השני, להכנת מרק אטריות, כולל שלל ירקות בהתאם למה שמצאתי במקרר, בתוספת אפונה מהמקפיא. אתם מוזמנים לגוון בירקות בהתאם לטעמכם. את הסמיכות של המרק קיבלתי הודות לתוספת של אטריות דקיקות. מתחילים בחצי כוס וממשיכים להוסיף בהתאם לדרגת הסמיכות שרצויה לכם.
נסיים במתכון מתוק לעונג שבת, לעוגיות המגולגלות האהובות במלית תמרים. יש להן עשרות גרסאות הכנה, את חלקן פרסמתי כאן בעבר. אני מחבבת במיוחד שלוש אפשרויות הכנה: הראשונה על בסיס בצק פריך עדין עם חמאה (או "מחמאה" לגרסת פרווה). השנייה היא בצק ביסקוויט פרווה עם מיץ מתפוזים, והגרסה השלישית - והאהובה עליי במיוחד - עשויה מבצק פריך עם יוגורט ומילוי של ממרח תמרים, שוקולד, אגוזי מלך ומעט קינמון.
זה המתכון שאותו בחרתי להציג לכם היום. אני ממליצה לכם לעשות כמוני ולהציץ מדי פעם מבעד לדלת הזכוכית של התנור כדי לראות איך הקסם מתרחש; כיצד שורות של כרוכיות ממולאות מקבלות חיים וצורה משלהן, וניחוח משכר מתפשט בכל הבית.