מי שלא ראה שולחן מימונה ערוך כהלכתו, לא ראה שולחן עשיר מימיו. מבחר גדול של מתוקים וריבות מיוחדות מוגש לשולחן המעוטר בשיבולים, עלי נענע ופרחים. חוויה קולינרית לכל אוהב אוכל מיוחד, ובעיקר מהזן המתוק. רגע לפני החג בחרתי להציע לכם מתכון למופלטה, שתכינו בצאת הפסח.
המופלטה היא כלת המימונה. מעין חביתית דקיקה העשויה מקמח ושמרים. למופלטה תפקיד מרכזי במימונה, ובעצם כולם מחכים רק לה. תפקידה להתחיל מחדש, בצורה מתוקה ונהדרת, את החמץ שאחרי הפסח. היא מוגשת עם דבש וחמאה המהווים סמל לעושר ופריון. את המופלטות מניחים זו על גבי זו בערמה במרכז השולחן החגיגי. כל הסועדים מתכבדים במריחת המופלטה בחמאה ובדבש ובגלגולה לגלילה קטנה. לצידה מגישים כוסות תה מהביל שריח נענע חזק ומזמין עולה מהן.