שולחן חג הפסח העמוס במאכלים ייחודיים, מבוסס על מסורת והרגלים שעוברים מדור לדור. בשנים האחרונות חובבי המתכונים והאוכל החלו לעסוק גם במתכונים כשרים לפסח, כאשר ביקשו להפריך את המחשבה שהתקבעה אצל רבים, כאילו בלתי ניתן למצוא מתכונים כשרים לחג - וטעימים. אז הנה כמה מתכונים שבוודאי יגרמו לכם לשכוח שחשבתם כך.
לאחר מכן מחלקים את המצות הלחות לארבע. מניחים 1־½1 כפות מלית במרכז כל ריבוע. מקפלים למשולש ומהדקים היטב את הקצוות. בדרך זו ממלאים את כל המצות. מסדרים את המשולשים הממולאים במגש רחב ומכסים במגבת לחה. מחממים שמן במחבת רחבה (כמו שמן לטיגון שניצל). טורפים היטב את הביצים והמים. טובלים את המצות הממולאות בבלילה ומטגנים משני הצדדים, עד הזהבה. מעטרים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים חם, עם פלח לימון.
לאחר מכן מניחים נייר אפייה על משטח עבודה. מפזרים על השליש התחתון קמח מצה בשכבה אחידה. מניחים מעל את תערובת המצות עם השוקולד ומהדקים היטב (אפשר לחלק את הכמות לשניים). מפזרים מעל אגוזי מלך או פיסטוקים. מפזרים בצדדים קמח מצה ומגלגלים את הנייר תוך כדי הידוק. מניחים על מגש ומאחסנים במקרר או במקפיא. חצי שעה לפני ההגשה מוציאים את הגלילה, משחררים את עטיפת נייר האפייה ומצפים בציפוי שוקולד. מפזרים מעל סוכריות, תלתלי שוקולד או כל עיטור אחר לפי טעמכם. פורסים ומגישים.