ה"ממולאים" מתחברים אסוציאטיבית לאוכל ביתי, מסורתי, הכרוך בהכנה מורכבת וארוכה במטבח. לכן, נמצא שלל מתכוני ממולאים במטבחים העממיים השונים. הם נחשבים לתבשילים עשירים בבשר, בדגנים ובעשבי תיבול.
בחרתי השבוע להציע לכם להכין ממולאים מפלפלים בשלל צבעים ומקישואים. אך הפעם, במקום בבשר נשתמש כמילוי בקינואה, בעשבי תיבול רבים ובתבלינים. לרוטב נוסיף פירות מיובשים, שיעניקו למנה מתיקות עדינה. זו מנה נהדרת לצמחונים שבינינו – ולא רק להם.