כשחושבים על ל"ג בעומר חושבים על מדורה, וכמובן על תפוח אדמה מדורה, זכרון ילדות עם טעם בלתי נשכח. תפוח האדמה נחשב לאחד המאכלים הנצרכים ביותר בעולם אחרי אורז, חיטה ותירס, ומהווה מצרך בסיסי בקרב בני אדם מכל העולם. בשונה מירקות אחרים, הוא מכיל כמות גבוהה של עמילן ולכן הערך הקלורי שלו דומה לזה של מנת פחמימה. לפיכך, הוא נתפס כירק מאכל משמין ולא בריא, אך זה לא ממש מדויק. יובל גרטנלאוב דיין, דיאטנית קלינית, R.D, B.Sc, וטכנולוגית מזון בחלי ממן, רשת המתמחה באורח חיים בריא, עושה סדר:
נקניקייה עם סטייל: ספיישל ל"ג בעומר
תפוח אדמה בגודל בינוני מכיל כ-120 קלוריות. לשם ההשוואה פרוסת לחם מכילה כ-70 קלוריות. כלומר תפוח אדמה בינוני מכיל פחות קלוריות מ-2 פרוסות לחם). כאשר אנו צורכים את תפוח אדמה בצורה של פירה או צ'יפס, אנו מכניסים שומן בהכנת המתכון (אם זה הטיגון של הצ'יפס או החמאה בפירה) ובכך מעלים את התכולה הקלורית של המנה, הגם שנדרשת כמות גדולה יותר על מנת לשבוע. לדוגמה 15 מקלות של צ'יפס מכילים את אותה כמות קלוריות כמו תפוח אדמה בינוני. בנוסף הוא מכיל סיבים תזונתיים, ויטמינים מקבוצת B , ויטמין C, סידן, מגנזיום וזרחן. הנה דרך נהדרת וקלה להכין אותו בתנור, עם טריק סודי, שהופך אותו למניפה שכיף לנשנש.
מניפות תפוחי אדמה עם מיונז הולנדי מתובל
מצרכים:
6 תפוחי אדמה – רצוי בהירים וארוכים ככל האפשר
1 כפית מלח גס
חצי כפית פלפל שחור גרוס
ספריי שמן זית
1 כפית שום גבישי / אבקת שום
2 מקלות סיניים לאחיזה
לרוטב:
חצי כוס מיונז הולנדי מאסטר שף
מיץ מחצי לימון
רבע כפית פלפל שחור גרוס
רבע כפית מלח
חצי כוס עלי בזיליקום
10 עלי נענע
אופן ההכנה:
1. מכינים מראש את הרוטב: טוחנים את כל מרכיבי הרוטב במעבד מזון ושומרים במקרר עד ההגשה.
2. מניחים כל תפוח אדמה בין 2 מקלות אכילה סיניים ופורסים פרוסות במרווחים שווים. המקלות מונעים את חיתוך תפוח האדמה עד סופו וכך נוצרת מניפה. חוזרים על הפעולה עם שאר תפוחי האדמה.
3. מניחים את תפוחי האדמה בתבנית מרופדת נייר אפייה, מרססים כל תפוח אדמה היטב בין הפרוסות בספריי שמן.
4. מפזרים את התבלינים ואופים בחום של 180 מעלות כשעה עד שתפוחי האדמה מזהיבים.
5. כשתפוחי האדמה מוכנים ועדיין חמים מוזגים מעליהם את רוטב המיונז ומגישים חם.
לשדרוג המנה:
- פורסים באותה צורה נקניקיות ומכניסים לתנור האפיה כ-15 דקות בלבד לפני שתפוחי האדמה נאפים.
- מפזרים על תפוחי האדמה פירורי פנקו לפני האפייה שיוסיפו לקראנצ'יות של המנה.
- ניתן לגוון ולהגיש עם רטבים שונים: קטשופ מתובל, חרדל ודבש, צ'ילי חריף-מתוק וכל רוטב אחר שאוהבים.
* המתכון באדיבות המותג הקולינרי “מאסטר שף”