כשחושבים על ל"ג בעומר חושבים על מדורה, וכמובן על תפוח אדמה מדורה, זכרון ילדות עם טעם בלתי נשכח. תפוח האדמה נחשב לאחד המאכלים הנצרכים ביותר בעולם אחרי אורז, חיטה ותירס, ומהווה מצרך בסיסי בקרב בני אדם מכל העולם. בשונה מירקות אחרים, הוא מכיל כמות גבוהה של עמילן ולכן הערך הקלורי שלו דומה לזה של מנת פחמימה. לפיכך, הוא נתפס כירק מאכל משמין ולא בריא, אך זה לא ממש מדויק. יובל גרטנלאוב דיין, דיאטנית קלינית, R.D, B.Sc, וטכנולוגית מזון בחלי ממן, רשת המתמחה באורח חיים בריא, עושה סדר: