את תפוחי האדמה אנו פוגשים לאורך כל השנה. הם אהובים ומשביעים, ויש זנים שונים המשפיעים על גודלם, צבעם וטעמם. הפעם, לכבוד ל"ג בעומר, בחרתי בשלושה מתכונים לתפוחי אדמה שלמים וצלויים כמו במדורה, מינוס הטעם של הפיח.
מה דעתכם להכין תפוחי אדמה צלויים ממש כמו במדורה? מכינים אותם בדיוק כמו שמכינים למדורה, כלומר: מבצעים ריכוך ראשוני וחלקי של תפוחי האדמה במים. הריכוך נועד לקצר את זמן השהייה במדורה, במקרה שלנו את זמן השהייה בתנור. בזכות החיתוך המיוחד מתקבל תפוח אדמה נימוח, שנפתח עם האפייה בצורת מניפה. טעם האורגנו הופך אותו חביב במיוחד על הילדים.
ומה דעתכם להכין הפעם תפוח אדמה ממולא בשקשוקה? אפשר להשתמש בהכנתו ברוטב עגבניות, סלט פלפלים או כל סלט עגבניות מבושל שיש ברשותכם. ממלאים בו את תפוח האדמה ואופים בתנור.
תמצאו כאן גם מתכון מהיר להכנת תפוחי אדמה קטנים מתובלים במעט תימין או רוזמרין, מלח ושמן זית. התוצאה פשוט מצוינת וקלה מאוד להכנה. שימוש בתפודים קטנים, הנמכרים באריזות מוכנות, הופך את הכנת המנה למהירה עוד יותר. אין צורך בקילוף, חותכים את תפוחי האדמה, מתבלים ואופים. התוצאה היא ארוחת ערב בלי עשן ופיח אך עם המון טעם.