שבועות, החג הלבן והעשיר בטעמים, עוד רגע כאן. חג של התחדשות, אביב, ביכורי השדה, שפע ירקות ופירות תוצרת הארץ והמון מוצרים על בסיס חלב. כל הטוב הזה מתרגש עלינו אוטוטו, ולכבודו נערכתי עם מדור חגיגי במיוחד שיתפרסם בשבוע הבא. השבוע בחרתי להקדיש את המדור לאלו שמעדיפים לא להכין מאפים ותבשילי גבינה מושקעים מפאת קוצר זמן או מסיבות אחרות, שמחפשים מאכלים לא מסובכים להכנה, עם קריצה מעניינת. המדור היום הוא עבורכם ובשבילכם.
לפניכם שלוש מנות שיכולות להשתלב בכל תפריט שתרכיבו לארוחת החג. המנות נשענות על מוצרים מוכנים שרוכשים מראש. נתחיל באפרסקים ממולאים בגבינה מתובלת. לשם הכנת המנה מצטיידים בקופסה אחת או שתיים של לפתן אפרסקים או משמשים, לפי טעמכם. מסננים אותם ומשתמשים במי הלפתן להכנת משקה ממותק עם שלל עשבי תיבול ולימונים. את האפרסקים (או המשמשים) ממלאים במלית גבינה ומגישים על מצע טוסט קראנצ'י או קרקרים.
למנה השנייה - בריק במילוי בטטה, חציל וגבינה - כדאי להצטייד בעלי בריק עגולים שהוכנו בעבודת יד (הם נמכרים בשווקים באריזות של 20 יחידות). אני אוהבת את המרקם המחוספס שלהם, שאינו אחיד. אפשר כמובן להשתמש בעלי סיגר או בעלי פילו, הנמכרים במרכולים. המילוי המוכר של הבריק הוא של ביצה ועשבי תיבול או תפוח אדמה רך ומתובל. לכבוד החג הכנתי מלית של בטטה, גבינה מלוחה וקוביות של חציל מטוגן. שמרתי על הצורה האותנטית המוכרת, אך אתם יכולים להכין את הבריק כמעטפות או כגלילים בינוניים, כמו בלינצ'ס.
ולסיום, אי אפשר להתכונן לשבועות בלי מתכון אחד לפחות של עוגת גבינה. בחרתי להציע לכם להכין את אחת מעוגות הגבינה האהובות על משפחתי. זו עוגה קלה להכנה שמצופה בציפוי עדין של שמנת, שעליו אפשר לסדר נשיקות מרנג קנויות או חתיכות של פירות העונה. אני אוהבת את הטקסטורה המתקבלת משימוש בנייר אפייה שיוצר סוג של עיטור מחוספס סביב הדפנות.
בריק במלית בטטה, חציל וגבינה
אפרסקים ממולאים בגבינה על מצע טוסט
מנה ראשונה המשלבת פרי וגבינה. חמוץ, מתוק ומלוח בהגשה סוחטת מחמאות. ההגשה כאן היא על מצע פרוסות לחם מלא קלוי, ואתם יכולים להחליף את הלחם בחצאי פיתות קטנות צלויות.