על השיש במטבח ביתי מונחות כמה צנצנות זכוכית שקופות ובתוכן עוגיות במגוון צורות, צבעים וטעמים. אני מרבה לגוון בין סוגי העוגיות, אבל תמיד חוזרות הבקשות של ילדיי להכין עוגיות שוקולד צ'יפס. זה כמה שבועות אני מקבלת גם מכם, קוראים יקרים, בקשות למתכון להכנת עוגיות אלה.
אז לבקשתכם ולבקשת ילדיי חזרתי למתכון פשוט ובסיסי. מיד הנחתי על משטח העבודה כמה מצרכים, בחשתי חומרים בקערה, עיצבתי את העוגיות ושלחתי לאפייה בתנור. לא עברה חצי שעה והמטבח היה אפוף בריח של עוגיות פריכות ומנוקדות בכמות נדיבה של נטיפי שוקולד.
העוגיות האלה, שאהובות על קטנים ובוגרים כאחד, אינן מסובכות להכנה וכיף להכין אותן עם הילדים. אני נוהגת לכנות אותן "עוגיות זיקית", כי די להוסיף להן מרכיב אחד, או להחליף מרכיב אחד, והן משנות גוון, מרקם, צורה או טעם. הבצק גמיש ומאפשר יצירת עוגיות בטעמים ובמרקמים שונים.