קבלו מתכון לקינוח חגיגי, מרשים, קל יחסית להכנה ומפנק במיוחד – כזה שכולם ישאלו עליו את המתכון. טארט שוקולד עשיר עם שקדים מקורמלים, שמקבל טוויסט קרמי ומרענן בזכות גלידת וניל פקאן בלונדי של בן & ג’ריס. השילוב בין המרקמים – בצק פריך, שוקולד נמס, שקדים קלויים וגלידה קרה – יוצר קינוח מנצח שמתאים גם לאירוח וגם פשוט להתפנק איתו אחרי ארוחה משפחתית.

 מצרכים לבצק:
1 כוס קמח לבן
1 כף סוכר
קורט מלח
½ כוס (8 כפות) חמאה קרה חתוכה לקוביות
3–4 כפות מים קרים
 למלית:
פיינט גלידת וניל פקאן בלונדי של בן & ג’ריס (מופשר קלות)
2 כוסות שקדים פרוסים וקלויים
½ כוס שוקולד מריר קצוץ

וניל פקאן בלונדי בן אנד ג׳ריס (צילום: יחצ)
וניל פקאן בלונדי בן אנד ג׳ריס (צילום: יחצ)

אופן ההכנה:
שלב 1 – הבצק:
מערבבים בקערה קמח, סוכר ומלח. מוסיפים חמאה קרה ו"חותכים" אותה לתוך הקמח בעזרת בלנדר או בידיים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים מים בהדרגה עד שהבצק מתאחד. יוצרים דיסק שטוח, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור של שעה לפחות (רצוי גם ללילה).
שלב 2 – אפייה מוקדמת:
מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 25 ס"מ ומניחים בתבנית טארט בקוטר 23 ס"מ. מקפלים את השוליים ליצירת מסגרת עבה ויפה.
שלב 3 – המלית:
מערבבים בקערה את הגלידה המופשרת, השקדים הקלויים והשוקולד המריר. יוצקים את התערובת אל תוך בסיס הטארט.
שלב 4 – אפייה:
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 40–50 דקות, עד שהבצק מזהיב והמלית מקבלת צבע קרמל ומרקם מבריק.
מומלץ לטפוח בעדינות עם כף על פני המלית כל 10 דקות כדי למנוע התקשות.
שלב 5 – קירור והגשה:
מצננים לטמפרטורת החדר ומגישים כל פרוסה עם כדור נוסף של גלידת וניל פקאן בלונדי מעל – להשלמת החוויה.

טארט שהוא גם מרשים, גם טעים, גם קל להכנה – וגם נותן כבוד לגלידה האיכותית של בן & ג’ריס, שמביאה את הקינוח הזה לגבהים אחרים. מתכון שיהפוך את שבועות למתוק במיוחד ובלתי נשכח – בתיאבון!

המתכון באדיבות בן & ג’ריס ישראל.