אין על עוגות שוקולד. הן תמיד באות לפנק, להרגיע, לתת תחושה טובה ובעיקר טעימה. הרבה עוגות מסוגים שונים הכנתי בימי חיי, אבל ילדיי מעדיפים תמיד שאכין להם אחת מהשתיים: עוגת שוקולד או עוגת גבינה.
אז מה עושים כשבני המשפחה אוהבים עוגות שוקולד ועוגות גבינה, וחג השבועות בפתח? פשוט מאוד, מחברים בין שתי האהבות כדי לקבל מקסימום טעמים. האמינו לי, הריקוד המשותף הזה – טנגו גבינה ושוקולד – יסחוף את כל המשפחה.
למתכונים נוספים היכנסו לאתר הקולינרי של פסקל פרץ-רובין >>>
אפשר להכין את העוגה בתבנית עגולה, בתבנית מלבנית, או בתבניות אישיות. אם בחרתם להכין את העוגה בתבנית מלבנית או עגולה, תוכלו להוסיף ציפוי שוקולד לפי טעמכם ולהעשיר את התוצאה.
טנגו גבינה ושוקולד
החומרים (לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ או מרובעת 27×30 ס"מ, משומנת):
לבצק השוקולד:
1 כוס קפה נמס – מים רותחים ו־3 כפיות אבקת קפה נמס
1/2 1 כוסות סוכר
3 כפות סילאן – דבש תמרים
1 כוס שמן
3 ביצים
1 כוס חלב
1 כף חומץ
1 כפית חומץ הדרים
1 כפית אבקת סודה לשתייה
3/4 כוס אבקת קקאו מנופה
3 כוסות קמח מנופה
1 שקית אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל
למלית גבינה עם הפתעה:
1 גביע גבינה לבנה 5% שומן (250 גרם)
1/2 כוס אבקת סוכר
1/2 כוס פתיתי קוקוס
1 כפית תמצית וניל
1 ביצה
200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות או נטיפי שוקולד
לציפוי:
100 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר
3 כפות אבקת קקאו
1 כף אבקת קפה נמס
1/2 כוס מים
100 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
1. מכניסים בהדרגה ובאיטיות את כל חומרי הבצק למערבל, ומערבלים באיטיות עד לקבלת תערובת בצק אחידה.
2. מעבירים לתבנית ומשטחים.
3. מערבבים בקערה נפרדת את כל חומרי מלית הגבינה, ללא קוביות השוקולד.
4. נוטלים ממלית הגבינה בכפית ומכניסים אל תוך בצק השוקולד ברווחים שווים. דוחסים את קוביות השוקולד לתוך מלית הגבינה.
5. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) כ־30 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ויבש. מצננים.
הכנת הציפוי:
שמים בסיר קטן את החמאה, הסוכר, אבקת הקקאו ואבקת הקפה הנמס. ממיסים על להבה נמוכה, עד שהחמאה תימס. מוסיפים מים ושוקולד ומבשלים על אש נמוכה לקבלת תערובת אחידה. מצפים את פני העוגה ודופנותיה בציפוי השוקולד, מעטרים במעט שוקולד קצוץ. ד