בימים אלה, שמי יודע עד מתי יימשכו, אנחנו נמצאים עם הילדים בבית, עוטפים ומחבקים אותם כדי להרגיע, להפיג מעט חרדות ולתת תחושת ביטחון. הדרך הטובה והמתוקה לעשות זאת, לדעתי, היא להיכנס איתם למטבח ולהכין עוגיות.
רצוי לבחור עוגיות שיש לעצב, כלומר, לחרוץ בהן צורות בחורצנים מתאימים, למלא במליות או לצפות בציפויים ולעטר בעיטורים. למה? כי זה לוקח זמן, זה מעסיק ובעיקר מנתק מרעשי הרקע. ולא פחות חשוב: בתום ההכנה מתקבלות עוגיות טעימות הנשמרות לאורך זמן. חסרונן היחיד הוא שאם לא שומרים עליהן היטב, הן נחטפות במהירות. ואז מכינים עוד. אלה עוגיות שמשלימות כל לגימה של משקה מהביל או צונן.
בחרתי להציע לכם להתחיל בהכנת מתכון קלאסי לעוגיות פרח אהובות. אגב, זה הזמן ללמד את הילדים מידות, יחסים וכמויות, לישת בצק והכנת עוגיות תוך דיוק ועיצוב. כל זה ליצירת עוגיית כריך בצורת פרח, שהריבה האדומה מבצבצת ממרכזה. יש להקפיד גם על בחירת התבנית המתאימה וסידור העוגיות בתוכה.