עייפים מהריצות למקלטים? שלושה מתכונים קלילים ומנחמים ליום שאחרי המלחמה

שלושה מתכונים פשוטים למאכלים אשר נשלחים לתנור, שעושה את העבודה. אחרי שעה ארוכה של שיזוף וריכוך, מקבלים מטעמים נפלאים ומיוחדים

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
 עוגת גבינה קדאיף או קרם שניט קדאיף
עוגת גבינה קדאיף או קרם שניט קדאיף | צילום: פסקל פרץ-רובין
4
גלריה

בימים האלה יש מי שמוצא את המרגוע במטבח ויש מי שמשתדל לבלות בין הסירים כמה שפחות. כל אחד ואופן ההתמודדות שלו. עבור מי שעבורו המטבח כרגע הוא מטלה, בחרתי להציע שלושה מתכונים קלילים ופשוטים - מתכונים למאכלים אשר נשלחים לתנור, שעושה את העבודה. כך, אחרי שעה ארוכה של שיזוף וריכוך, מקבלים מטעמים נפלאים ומיוחדים.

במחשבה שנייה, המתכונים הללו יכולים להתאים גם למי שמוצא עניין במטבח בימים אלו, משום שהם מאפשרים יצירתיות. פותחים את המקרר, מציצים לתוכו ובודקים אילו ירקות ורטבים מצויים בו ומה אפשר להכין בעזרתם. אחר כך אפשר לבדוק את המזווה ולראות באילו מוצרים אפשר להשתמש על מנת לגוון ולשדרג את המנות. תופתעו לגלות אילו תוצאות נפלאות יניבו אלתור ושילוב בין טעמים ומוצרים.

וכמובן, לא אשלח אתכם בלי עונג שבת. והפעם עוגת קרם שניט קדאיף. עשיתי שימוש באטריות קדאיף, שהן חוטי בצק דקים מחוברים ומשולבים, שאותם מפרידים בעזרת סוג של שומן ויוצרים מהם מאפים במרקם פריך ומתפצפץ. בשל צורתן הדקיקה והעדינה יש שקוראים להן "פילו חוטים". כמו בפילו, יש לטפל באטריות הקדאיף בעדינות. גם הן אוהבות להיות מכוסות ועטופות בזמן העבודה כדי שלא יתייבשו. גם הן אוהבות להתמרח בשומן (כמו חמאה, שמן, שמן קוקוס או "מחמאה") כדי לשמור על פריכותן. קונים אותן מוכנות לעבודה ובדומה לדפי הפילו, גם את אטריות הקדאיף אפשר להקפיא עד לשימוש או לשמור במקרר למשך מספר שעות. יש להוציאן מהמקרר לפחות שעה לפני העבודה, ולהניח בחוץ כשהן מכוסות. כשהבצק או האטריות יגיעו לטמפרטורת החדר, יהיה קל ונוח לעבוד איתם. כל מה שנותר הוא להוסיף להן שני חומרים והופ, יש לנו בצק ובסיס מופלא לשלל מאכלים. מעצבים בקלילות את הצורה הרצויה, ומתחילים לבנות את המנה שאותה אנו רוצים להגיש.

החומרים (לתבנית מרובעת, 25X25 ס"מ):

מפשירים את אטריות הקדאיף. מניחים את החמאה בקערה שמתאימה לשימוש במיקרוגל, וממיסים אותה במספר פולסים. מחלקים את אטריות הקדאיף לשניים ומניחים בשתי קערות. מחלקים את החמאה המומסת לשניים ויוצקים לכל קערת אטריות חצי מכמות החמאה. מערבבים היטב את האטריות עם החמאה המומסת.

משטחים כמות אחת של אטריות בתבנית מלבנית ומהדקים היטב את האטריות לתחתית התבנית. בתנור שחומם מראש לחום בינוני נמוך (170־180 מעלות) אופים במשך כ־20 דקות עד להזהבה. מצננים.

את תערובת האטריות והחמאה שנותרה משטחים ברישול על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים במשך 20 דקות עד לקבלת גוון חום־זהוב. מוציאים מהתנור, מצננים ומפוררים קלות את האטריות.

מעבירים את קרם הגבינה על משטח אטריות הקדאיף האפוי הנתון בתבנית ומשטחים. מפזרים על פני קרם הגבינה את אטריות הקדאיף בשכבה אחידה וצפופה. שומרים את העוגה במקרר להתייצבות למשך שעתיים לפחות עד להגשה. אפשר לבזוק על העוגה מעט אבקת סוכר.

עוגת גבינה קדאיף או קרם שניט קדאיף
עוגת גבינה קדאיף או קרם שניט קדאיף | צילום: פסקל פרץ-רובין

בקערה בינונית מערבבים את כל יתר החומרים לבלילה אחידה. מושחים היטב את העוף בבלילת התבלינים והרוטב המעושן. יוצקים על העוף וסביבו את יתר נוזלי הבלילה. מכסים בנייר אפייה וסוגרים היטב ברדיד אלומיניום (יש להניח את רדיד האלומיניום כך שהצד הבוהק כלפי מטה).

מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) במשך כשעה וחצי עד שעתיים. מדי פעם משקים את העוף בנוזלי הרוטב. מסירים את רדיד האלומיניום ונייר האפייה וממשיכים לשזף את העוף במשך 30־20 דקות.

לגיוון אפשר להוסיף אחד או יותר מהחומרים הבאים: סויה, ג'ינג'ר, יין, כמון, רוטב חמוץ־מתוק, פלפלים חריפים, הריסה, חרדל ועוד.

עוף על מצע גזרים בשלל צבעים
עוף על מצע גזרים בשלל צבעים | צילום: פסקל פרץ-רובין
 אורז עם שעועית אדומה וגזר
אורז עם שעועית אדומה וגזר | צילום: פסקל פרץ-רובין

בסיר נפרד מבשלים את השעועית האדומה במים כ־25 דקות. מסננים. במחבת בינונית מחממים את 2 כפות השמן ומטגנים 3־5 דקות את רצועות הגזר והצימוקים.

בסיר רחב מחממים את השמן, מוסיפים מלח, כורכום, כוסברה, הל וקינמון ומערבבים היטב. עורכים בתחתית הסיר את פרוסות תפוחי האדמה.

שמים שכבה דקה של שעועית וגזר, מעליה שמים שכבת אורז ועליה שעועית וגזר. כך עד גמר האורז, השעועית והגזר.

מכסים את הסיר במכסה עטוף במגבת ומבשלים על להבה נמוכה 30־40 דקות. מגישים חם.

תגיות:
מתכונים
/
אוכל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף