בדרך כלל אני מרכיבה את המדור לפי המוצרים שמתאימים לעונה או חומרי גלם מעניינים שאליהם נחשפתי לאחרונה. לא פעם אני מארחת במדור אנשים מעניינים שיודעים להכין מטעמים, ולפעמים אני נוברת במטבחי עדות ישראל ודולה מתוכם מטעמים שאופייניים לחגים או לאירועים מיוחדים.
שמחתי מאוד להיענות לבקשתה ושמחתי שהיא גרמה לי להיכנס למטבח ולהכין את העוגה שוב. כפי שאתם בוודאי מבינים, מאות מתכונים חולפים תחת ידיי, ולא תמיד אני מצליחה לחזור למתכונים ישנים שפרסמתי לאורך השנים במדורים ובספרים שלי.
וכך בוקר אחד הנחתי על השיש את הספר המדובר והכנתי את העוגה (אם לומר את האמת, לא זכרתי בעל פה את המתכון). צילמתי את שלבי ההכנה ובתום שעה קלה הונחה על השיש עוגת משמשים נהדרת, עסיסית וטעימה. העוגה עשויה משכבת בצק הדומה לבצק תופין, שלתוכה דחסתי חצאי משמשים טבולים בסוכר. בתום אפייה ראשונה ציפיתי אותה בשכבה מתוקה של קצף חלבונים והחזרתי לתנור להתייצבות ושיזוף.
שלחתי את המתכון המבוקש ליעל ובמקביל ערכתי סרטון הדרכה והעליתי לאינסטגרם (כתובת האינסטגרם שלי נמצאת כאן, בעמוד השמאלי). זה הזמן לחזור לספר לכם שכל המטעמים המתפרסמים כאן במדור מצולמים במטבחי עם שלבי הכנה מפורטים ועולים בסטורי שלי. אני עורכת את התמונות לסרטונים (רילס) ומעלה אותם לחשבון האינסטגרם. הם ידריכו אתכם במטבח ויעזרו לכם להכין את המאכלים בהצלחה. אם לא הבנתם משהו או אם אתם רוצים לשאול שאלה, אתם מוזמנים לשלוח את השאלות והבקשות שם.
# # #
את המתכון לעוגת המשמשים תמצאו כאן, עם שתי הערות: אם אינכם מוצאים משמשים, אתם מוזמנים להחליף אותם בפרי אחר, כמו נקטרינות או אפרסקים. ואם מצאתם משמשים אבל מחירם מוגזם, אתם יכולים להכין את העוגה מלפתן משמשים בפחית. סננו את המשמשים מהנוזל והשתמשו בהם. אל דאגה, הם יעשו את העבודה היטב.
בנוסף, החלטתי להציע לכם להכין סלט בורגול אשר מאוד אהוב על בני משפחתי. זהו סלט מלא בכל טוב: תמצאו בו פירות מיובשים, אגוזים, עשבי תיבול ועוד. כל אלו עטופים ברוטב חמצמץ שהופך את כל הטוב הזה לחגיגה של טעמים. שימו לב, המתכון מופיע כאן עם משמשים מיובשים. אפשר להשתמש במשמשים טריים חמצמצים.
לבסוף, הוספתי מתכון למאפה פילו. בימי הקיץ החמים אני מרבה להכין מאפים וקינוחים מעלי פילו. הבצק משתלב נפלא עם כל מלית שתבחרו, ואינו דורש עבודה מורכבת. הפעם שילבתי בין העלים עלי מנגולד, חציל קלוי וגבינה בולגרית. כל הטוב הזה יצר מאפה מושלם שהוגש לצד סלט הבורגול. לקינוח הגשתי כמובן את עוגת המשמשים הנוסטלגית, שהפכה את הארוחה לחגיגה של טעם וקלילות - בדיוק מה שצריך בימים חמים.