במסגרת "חוג הבישול" לילדי החופש הגדול במטבח הביתי, מוצעות הפעם עוגיות צבעוניות מבצק פריך, שהוא קל להכנה והכי קל לעבוד איתו. הבצק מורכב בדרך כלל מקמח, מנוזלים (ביצים, מים, חלב ותחליפיו) ומשומן (חמאה, מרגרינה, מחמאה, או שמן). סוגי הנוזל והשומן שבהם משתמשים קובעים את מרקם הבצק ומידת פריכותו.
זהו בצק גמיש ורך, שממנו אפשר להכין סוגים שונים של עוגיות, ובעיקר אפשר להתייחס אליו כאל בצק פלסטלינה, שממנו הילדים קורצים צורות ודמויות. הבצק מקבל ומחבק לתוכו צבעי מאכל – רצוי להשתמש בצבעים טבעיים – כמו גם תערובות תבלין, קקאו, סוכריות עדשים, נטיפי שוקולד, טופי ותוספות כחמאת בוטנים, חמאת לוז ועוד.