מלבד החום הכבד, הקיץ מביא איתו גם את פירות הקיץ הנפלאים. הם קורצים אלינו מכל פינה - צבעוניים, עסיסיים ומפתים. בשיאה של העונה החמה אני נוהגת לטייל בשווקים, ואם חם מדי - אז במרכולים הממוזגים, מחפשת פירות קיץ, שאותם אכניס לצנצנות מעוקרות.
יש ריבות בעלות מרקם אחיד וחלק שנמרחות בקלות על לחם טרי וחמים, ויש קונפיטורות - מרמלדות במרקם עשיר עם חתיכות או פלחי פרי שלמים עטופים בסירופ בעל ניחוח נפלא של תבלינים. ריבות וקונפיטורות אלה משמחות את בני הבית במשך כל השנה או לפחות עד הפעם הבאה שבה פירות הקיץ ימלאו את הדוכנים בצבעיהם.
ריבת משמשים
אופן ההכנה: חוצים את המשמשים, מגלענים ומניחים בקערה. יוצקים עליהם מיץ לימון ומערבבים היטב. מוסיפים את פרוסות הלימון והתפוז. יוצקים לסיר רחב ושטוח את המים, מוסיפים את הסוכר ומערבבים. מבשלים על להבה נמוכה עד להמסת הסוכר. מרתיחים ומוסיפים את חצאי המשמשים. מביאים לרתיחה על להבה גבוהה. מוסיפים את ענף הרוזמרין או התימין ומבשלים במשך כ-30 דקות עד שהריבה נקרשת.
יש לבחוש מדי פעם את הריבה עד לקבלת המרקם הרצוי. מצננים, מרחיקים את פרוסות הלימון והתפוז ומעבירים לצנצנת, מכסים בנייר שעווה וסוגרים הרמטית.
דרגת קושי: קל/בינוני. זמן הכנה: כשעה ורבע. סוג המנה: פרווה.
ריבת קיווי
דרגת קושי: קל/בינוני. זמן הכנה: כשעה וחצי-שעתיים. סוג המנה: פרווה.
ריבת שזיפים או נקטרינות
דרגת קושי: קל. זמן הכנה: כשעה וחצי-שעתיים. סוג המנה: פרווה.
ריבת אפרסקים
אופן ההכנה: קולפים את האפרסקים (אפשר לחלוט את האפרסקים ואז הקליפה יורדת בקלות), מגלענים וחותכים לרבעים או לחתיכות גדולות. מניחים בסיר רחב את האפרסקים החתוכים, מוסיפים את הסוכר ומיץ הלימון, מערבבים ומשהים כשעתיים.
מרתיחים את האפרסקים שהושרו בסוכר. מבשלים על להבה נמוכה כ-45-30 דקות עד לריכוך האפרסקים. מוסיפים את הווניל והג'ינג'ר וממשיכים לבשל על להבה גבוהה תוך כדי בחישה עד לקבלת דרגת הקרישה והסמיכות הרצויה.
מסירים מהלהבה, מסירים קצף אם נוצר ומצננים כ-10 דקות. מערבבים ומוסיפים את הברנדי. מעבירים לצנצנת, מכסים בנייר שעווה וסוגרים הרמטית.
דרגת קושי: בינוני. זמן הכנה: כשעתיים, ללא זמן שהות האפרסקים עם הסוכר. סוג המנה: פרווה.