טיפות של טעם: שישה מתכונים לרטבים קלים להכנה שישדרגו את הסלט

בקיץ החם סלטים קלים הם הפתרון המושלם – עם ירקות טריים, עשבי תיבול ורוטב משדרג. קבלו שישה מתכונים לרטבים מהירים שיהפכו כל סלט לחגיגה של טעמים

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
רטבים לסלט
רטבים לסלט | צילום: פסקל פרץ-רובין
4
גלריה

בחודשי הקיץ החמים אני משתדלת להוריד הילוך בכל תחום בחיי, ובמטבח בפרט. מתוך כך עולות על שולחננו מנות קלילות ומהירות הכנה בכל יום בשבוע, וגם בשבת. אחד הדברים שעליהם אני מקפידה הוא הכנת מאכלים המבוססים על ירקות - המון ירקות, מכל הסוגים, תוך הקפדה על שילובים מעניינים וטכניקות בישול שונות, כשהעיקרון המנחה אותי הוא הכנה מהירה.

לרוב, מיד אחרי קילוף הירקות הם עוברים חיתוך גס ולפעמים אני משאירה אותם שלמים, כמו שהם. התיבול הוא מינימלי, כך מתקבלים טעמים מרוכזים והתנור או האידוי מחבקים ומהדקים הכל יחד והופכים מנה פשוטה לעשירה ומעניינת.

רטבים לסלט
רטבים לסלט | צילום: פסקל פרץ-רובין

כשאני מכינה סלטים, אני מנקה, קולפת, מייבשת, חותכת ושומרת את הירקות בכלים מתאימים במקרר, כשהם מוכנים לשימוש. חלק מהירקות אני משרה לאחר הקילוף במים עם מלח, לא יותר מיום־יומיים, מה שמקנה להם פריכות.

גינת הירק האורגנית שלי הופכת את הירקות לסלט לזמינים עבורי. בגינה אני מגדלת גם עשבי תיבול, וכמעט כל מאכל משתדרג בעזרת הליטוף והחיזוק של התבלין המתאים. אני לא מוותרת על עשבי תיבול רעננים וריחניים בסלטים שאני מכינה. אתם לא חייבים גינה כדי לגדל עשבי תבלין, אפשר לשתול אותם באדניות שתלויות על אדן החלון או בעציצים במרפסת.

את הרוטב מוסיפים בסמוך להגשה, כך שהירקות לא יאבדו מטעמם, פריכותם ורעננותם. כשאני מארחת, אני מכינה שניים־שלושה רטבים ומאחסנת אותם במכלי שייקר או בצנצנת זכוכית בעלת סגירה הרמטית. את הרטבים אני שומרת במקרר לצד הירקות החתוכים. לפני ההגשה מה שנותר הוא לשלוף מהמקרר את הירקות, לצוות את עשבי התיבול האהובים ולשפוך מעל את הרוטב הנבחר. חמצמץ, מתקתק או כזה שמשלב טחינה או מיונז או ממרח פיקנטי.

השבוע אני מציעה לכם שישה מתכונים לרטבים קלים להכנה, שהופכים את טעם הירקות לעשיר. את הרטבים המובאים כאן אתם יכולים לשנות או לחזק, לפי טעמכם: יותר חומץ, פחות מיץ לימון, יותר סוכר, פחות חריפות. הכינו פעם אחת את הרטבים לפי המתכון כאן, ובפעם הבאה תוכלו לנסות לשנות לפי טעמכם.

רוטב ויניגרט, מיונז, כוסברה ולימון

רטבים לסלט
רטבים לסלט | צילום: פסקל פרץ-רובין

ויניגרט בלסמי

רטבים לסלט
רטבים לסלט | צילום: פסקל פרץ-רובין

רוטב חמצמץ

רוטב טחינה

רוטב פיקנטי

רוטב ויניגרט חרדל

תגיות:
מתכונים
/
אוכל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף