כשהודו פוגשת תאילנד: שני שפים ישראלים יוצרים מפגש קולינרי חגיגי

השפים יהונתן שרביט ותומאס זוהר מתאחדים לערב חגיגי במסעדת מילה המוקדש למפגש הטעמים של הודו ודרום תאילנד - מסע על התפר בין שתי תרבויות

מיטל שרעבי צילום: פרטי
קארי פאננג
קארי פאננג | צילום: אסף קרלה
2
גלריה

מה קורה כשקארי הודי חם פוגש קוקוס תאילנדי רענן? מה נוצר כשהכמון הארומטי מתחבר לעשבי התיבול הטריים של דרום מזרח אסיה? השאלות האלה יקבלו תשובה בערב קולינרי יוצא דופן שיתקיים ב-1 בספטמבר במסעדת מילה.

השף יהונתן שרביט ממסעדת מילה והשף תומאס זוהר מתאחדים לערב חגיגי שמוקדש למפגש הטעמים של הודו ודרום תאילנד - שתי מדינות השוכנות זו לצד זו, אך מציגות בפרשנויות האזוריות שלהן מנות דומות אך שונות.

מסע על דרכי הסוחרים העתיקות

החיבור בין שתי המטבחים הללו אינו מקרי. זהו חיבור שנולד לפני מאות שנים במסעות הסוחרים, וממשיך לחיות גם היום - בצלחת. עם אותם תבלינים, אותן טכניקות בישול, אך סיפור אחר בכל ביס.

דוסה - קרפ אורז וכוסמת תפוחי אדמה - מסעדת מילה
דוסה - קרפ אורז וכוסמת תפוחי אדמה - מסעדת מילה | צילום: ספיר קוסה

הקו הקולינרי לערב ינוע על התפר שבין מזרח הודו לדרום תאילנד - חיבור מסקרן בין חום, חמיצות, רעננות ועומק. הקארי ההודי, הצ'ילי והכמון ייפגשו עם הקוקוס התאילנדי, עשבי התיבול הרעננים, והטעמים החמצמצים של דרום־מזרח אסיה.

שני עולמות קולינריים, שתי תרבויות עשירות, אך שפה אחת של צבע, ריח וטעם - כך ניתן לתאר את המפגש הזה. השפים יציגו איך אותם מרכיבים בסיסיים יכולים לספר סיפורים שונים לחלוטין, תלוי בידיים שמכינות אותם ובמסורת שמנחה אותן.

תגיות:
מסעדה
/
אוכל הודי
/
אוכל תאילנדי
/
סביון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף