לא פעם, כשאני משוטטת ברשת החברתית, אני נתקלת בקיצורי דרך למתכונים קלילים ומפתיעים שאינם דורשים זמן ועבודה רבים – ותוצאתם מפתיעה. כך בדיוק קרה כשניסיתי במטבחי את המתכון הבא – חטיף יוגורט קפוא – שאין לי מושג מי יצר ולמי מגיעה התודה.
החלטתי שלכבוד הימים הראשונים של שנת הלימודים, כשאנחנו מנסים לחזור בהדרגה לשגרה, אפשר להכין את החטיף בלילה ולהגישו למחרת לכל בני המשפחה.
במקרים רבים, אחרי צפייה בסרטונים של הכנת מתכונים ברשת, והכנתם במטבח, מבינים שיש תהליכים שרצוי לשנות או להקפיד בהם יותר. במקרה זה, הבנתי שחשוב מאוד להוציא את החטיף מהמקפיא אל המקרר לפחות שעה לפני ההגשה. כך הוא מתרכך ונעשה פריך וטעים במיוחד.
אפשר להכין את החטיף עם כל סוג של יוגורט, גם הממותקים וגם אלה שמכילים חתיכות פרי. אני בחרתי להשתמש ביוגורט נקי, ללא סוכר. אפשר להוסיף מעט סילאן או סוכר, לפי טעמכם, ואפשר לתבל בקינמון, בווניל ובמעט ג’ינג’ר. כמו כן, אפשר להשתמש בכל תוספת אהובה – פירות יער, אגוזים, פירות מיובשים קצוצים ועוד.