בתזונה קטוגנית מצמצמים מאוד את צריכת הפחמימות (כגון לחם, פסטה, פירות עתירי סוכר) ומגבירים את צריכת השומנים (כגון בשר שמן, ביצים, גבינות, חמאה ושמנים). במצב זה הגוף משנה את המטבוליזם שלו, מפרק שומנים ומייצר גופי קטון בכבד, המשמשים כדלק חלופי לגלוקוז עבור הגוף והמוח. מחקרים הראו כי תזונה זו עשויה לסייע בשיפור איזון הסוכר אצל חלק מהאנשים עם סוכרת סוג 2.
כשהשף טלמור חזר לארץ, הוא חבר לחברת מצות אביב ויחד יצרו ליין של מוצרים המותאמים לתזונה הקטוגנית תחת השם KETO CHEF. כיום כוללת הסדרה 25 מוצרים המותאמים לקהל הסוכרתיים, לאנשים שמקפידים על תזונה קטוגנית ולכל מי שמבקש להפחית את צריכת הסוכר והפחמימות.
השף טלמור שיתף אותנו בארבעה מתכונים שמיועדים למי שמעוניין לבשל ולטעום מזונות קטוגניים: מתכון להכנת סלמון אפוי עם שעועית ירוקה, עגבניות שרי וחמאה; מתכון להכנת חומוס קטוגני ב־10 דקות; מתכון לזוקיני במילוי בשר טחון ברוטב טחינה; ומתכון למיונז (איולי) קטוגני ביתי.
מקפלים את נייר האפייה בצורת מעטפה ומכסים ברדיד אלומיניום. מניחים בתבנית, מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 220 מעלות, וצולים למשך 15 דקות. מוציאים את הדג מהתנור, מסירים את רדיד האלומיניום ומניחים את הדג עם נייר האפייה על צלחת הגשה. בעזרת מספריים חותכים מסביב (טיפ: אם בישלתם את המנה הזו לאהובכם, חתכו את נייר האפייה ממש מולם על הצלחת), סוחטים את החצי השני של הליים מעל ומגישים.