השבוע בחרתי להתייחס לתרנגולת, במילים אחרות, לעוף – הבשר הכי אהוב בישראל. ומדוע הוא כזה? כי העוף זמין, לא כל כך יקר, ואפשר להכינו במגוון שיטות היוצרות שלל סוגי מנות – עוף ממולא, מוקפץ, אפוי או מטוגן. העוף משתלב בארוחות קלילות ומהירות אבל הופך בקלות לכוכב בארוחות חגיגיות ו"כבדות" יותר.
גמישות השימוש בעוף עושה אותו חומר גלם פופולרי במיוחד, שכל אחד יכול ליהנות ממנו ולהצליח בהכנתו גם אם אינו שף מדופלם. העוף משתלב נפלא בשלל רטבים, משרים, ירקות, תבלינים, פירות מיובשים ודגנים. גדולתו ביכולתו ללבוש ולפשוט צורה בהתאם לארוחה. ניתן למצוא בכל חנות מבחר רחב ומגוון של רטבים מוכנים בטעמים מעניינים, והם יכולים לשמש בסיס מוצלח להכנת העוף ולחסוך זמן ועבודה.
העוף אהוב על כל חלקיו. בכל בית תמצאו חסידים של חלקים שונים: ירכיים, כנפיים, שוקיים, או חלקי פנים. אך אין ספק – חזה העוף הוא החלק הנפוץ והאהוב ביותר. אפשר להכין ממנו סלטים, מנות ראשונות, עיקריות ותוספות – ולא רק שניצלים.
בחרתי להציע לכם מנת עוף מהירת הכנה שאינה דורשת היערכות מיוחדת. משתמשים בכרעי עוף, בבצלים סגולים ובסילאן, מערבבים בצירוף תיבול, שולחים לתנור – ומקבלים הפתעה טעימה.