שבירה מתוקה: עוגת שיש נימוחה ומושלמת לצאת הצום

את צום יום הכיפורים נעים לסיים בעוגת שיש - ביתית, בחושה, מפנקת וקלה להכנה

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
עוגת שיש בחושה
עוגת שיש בחושה | צילום: פסקל פרץ-רובין
2
גלריה

את צום יום הכיפורים שיחל מחר (רביעי) נוהגים לשבור תחילה בלגימות איטיות של משקה חם או קר, לצד נגיסה בעוגה או עוגיות מתוקות, שתפקידן להעלות את רמת הסוכר בדם ולהחזיר אנרגיה לגוף. אחרי מנוחה קלה, עוברים לחלק המרכזי של הארוחה המסיימת את הצום.

בין כל המתוקים המוגשים לשולחן לשבירת הצום, תמיד בלטה עוגת טורט גבוהה שהוכנה בסיר פלא. לפעמים קיבלה חיזוקים משחקני משנה כמו תפוזים, לימונים, או אגוזים במקום שקדים, ואפשר גם לשבץ בה צימוקים. הפעם בחרתי להציע לכם דווקא עוגת שיש – עוגה שהיא הכי בית והכי פינוק, בחושה בשני צבעים ונימוחה, ונשמרת במיטבה ארבעה ימים לפחות. אפשר להכינה בגרסה חלבית או פרווה, ואפשר לשלב בבצק אבקת קקאו או תוספות כמו פירות מיובשים, אגוזים, צימוקים ופירות מסוכרים.

מומלץ להשתמש בתבנית מעוצבת להגברת הרושם. חשוב לעטוף את התבנית מיד אחרי האפייה בניילון נצמד. מעליו הניחו רדיד אלומיניום עבה וסגרו היטב. לקראת ההגשה לצד המשקאות, הסירו את רדיד האלומיניום והניילון הנצמד. בזקו למעלה אבקת סוכר ותיהנו מכל הטוב הזה. כי לפעמים הפשטות וקלות ההכנה מנצחות הכל.

עוגת שיש בחושה
עוגת שיש בחושה | צילום: פסקל פרץ-רובין

עוגה בחושה (עוגת שיש)

תגיות:
מתכונים
/
חגי תשרי
/
יום כיפור
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף