המתכון המצוין הזה נוצר במטבחי עוד כשילדיי היו בבית הספר ונאלצתי להכין עבורם ארוחת צהריים מהירה. נתחי חזה עוף נשלפו מהמקרר ונחתכו לרצועות דקות, בצלים נפרסו לרצועות, אליהם נוספו קוביות של גזר, גמבה, כרפס ושלל תבלינים. בחישה ובישול, ותוך 40־35 דקות התקבל תבשיל עשיר, שאותו מגישים על מצע פתיתים או אורז.
תבשיל חזה עוף וירקות
מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את רצועות העוף ומטגנים עד שהן מזהיבות מעט. מוציאים לקערה. מוסיפים את הבצל לסיר ומטגנים מעט. במידת הצורך אפשר להוסיף עוד כף שמן. מוסיפים את הגמבה, הגזר והסלרי, מערבבים ומבשלים במשך 4־3 דקות. מוסיפים את שיני השום, כתושות או שלמות, פלפל שאטה או פלפל ירוק ומערבבים.
מחזירים לסיר את רצועות העוף, ומתבלים בכל התבלינים. מערבבים היטב, יוצקים את המים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את גרגירי החומוס המסוננים ובודקים את כמות הנוזלים בתבשיל, על הנוזלים לכסות את תכולת הסיר. מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה. מבשלים כחצי שעה עד לריכוך מוחלט. מגישים חם לצד תוספת רצויה, כמו אורז או פתיתים.