כשאיטליה פוגשת את טורקיה: קנלוני הבשר של השף ליאון אלקלעי

השף ליאון אלקלעי, ממייסדי "טוני וספה" ו"ג’ירף", מציג גרסה מקורית למנה האיטלקית הקלאסית - קנלוני בשר בניחוח טורקי. שילוב מפתיע של טעמים ים־תיכוניים, יוגורט, שום, מנטה ותיבול עשיר

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
קנלוני בשר
קנלוני בשר | צילום: שאטרסטוק

השף והמסעדן ליאון אלקלעי, המזוהה עם המסעדות "טוני וספה", "ג’ירף" ו"גרגנטואה", שיתף את מאזיני 103FM במתכון ייחודי לקנלוני בשר בנוסח טורקי. אלקלעי, שמוכר גם כמגיש טלוויזיה וכמחבר ספרי בישול, הציג גרסה ביתית למנה הקלאסית מהמטבח האיטלקי.

הגרסה של אלקלעי שומרת על המבנה המסורתי של גלילי הפסטה האיטלקיים, אך מעניקה להם נשמה מזרח־תיכונית ברורה: תיבול של כמון ופלפל אנגלי, מילוי עשיר בבשר שומני, וכתר של רוטב עגבניות ריחני, יוגורט, שום ומנטה יבשה - תערובת שמזכירה יותר את המטבח הטורקי מאשר את זה הנפוליטני. זהו חיבור מדויק בין איטליה לטורקיה: מצד אחד, פסטה אפויה זהובה; מצד שני, תיבול חם, מתובל וריחני.

תגיות:
אוכל איטלקי
/
מתכון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף